Dolar 32,4920
%0.25
Euro 34,5889
%0.27
Altın 2.473,390
%-0.39
Bist-100 9.572,00
%-1.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pedalperest kadınlar eğitim veriyor

Pedalperest kadınlar eğitim veriyor

"Bisiklet iyiliktir" dediler, iyiliği bulaştırmak için yola düştüler. İzmirli Pedalperest Kadınlar, bisiklet bilmeyen kadınlara, çocuklara eğitim veriyor, zararlı gaz salınımlarını önlemek için bisiklet kullanımını yaygınlaştırıyor, trafikte rahat etmek için şehir plancılarının işine karışıyor. İnisiyatif kurup yola çıktılar

  • Ege Postası
  • 13.03.2017 - 09:14

Bisiklet onlar için hobi bir heves olmaktan çıkıp tutkuya dönüşmüş. Aralarında tarih öğretmeni de var jeofizik mühendisi de fizyoterapist olan da var halkla ilişkiler uzmanı olan da ortak özellikleri bisiklet tutkuları. Gülçin Erdoğan, Hande Pürüz, Ferhan Tozul, Semra Bozdayı Ayazlar, Pelin Şimşek "İzmirli Pedalperest Kadınlar' insiyatifini kurdu. Pedalperest kadınlar bisiklet sürmeyi bilmeyen kadınlara öğretiyor, trafikte sürüş teknikleri veriyor.

Her perşembe saat 10.00'da Göztepe Vapur İskelesi'nden başlayan tur, İnciraltı Kent Ormanı'nın içinden Bahçelerarası'nda son buluyor. Bu tur bisiklet yolu dışında trafikte bisiklet kullanmaktan korkan ama kondisyonunu arttırmak isteyen kadınlar için. İzmirli Pedalperest Kadınlar, kadınlara trafikte de sürüş teknikleri veriyor, her ayın ilk cumartesi "Mini pedalperestler pedallıyor" sloganıyla çocuklara pedal çevirmeyi öğretiyor. Amaçları, AVM'lere uzak doğaya yakın olmak. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.