Dolar 32,5610
%0.15
Euro 34,9009
%0.68
Altın 2.432,800
%0
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş 3 yılını anlattı, 16 Nisan mesajı verdi!

Pekdaş 3 yılını anlattı, 16 Nisan mesajı verdi!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geride kalan 3 yıllık görev süresini basın temsilcileriyle paylaştı. Pekdaş önümüzdeki süreç için 'hasat zamanı' dedi. Pekdaş, 16 Nisan referandumuna yönelik çarpıcı mesajlar verdi. Konak'ın başkanı önce 3 yılını anlattı sonra referandumu...

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 13:03

EGE POSTASI - Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın temsilcileriyle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, görevde geride kalan 3 yılını anlattı.

Pekdaş göreve geldiklerinde ciddi sorunlarla karşılaştıklarını, belediyenin kendi yapılanması, hizmet kalitesinin arttırılması, kent ve vatandaş için çalışmalar diye sınıflandırma yaparak yol yürüdüklerini söyledi.

"İŞ BARIŞI SAĞLADIK"

Pekdaş, belediyede iş barışını sağladıklarını, işçiler arasındaki ücret uçurumunu ortadan kaldırdıklarını belirtti. Pekdaş, "Belediyede 10’un üstünde taşeron firma vardı. Bu da iş barışını etkiliyordu ve ücret farklılıklarının da gerçekten arası çok açıktı. Taşeronu hemen kaldıramazdık. Fakat taşeronda çalışanların niteliklerini daha iyi hale getirebilirdik.  Müdürlüklerin kendi bünyesinde yaptıkları hizmet alım ihalelerini sonlandırmaya başladık. Şimdi artık Konak Belediyesi’nde bu kadar farklı statüde çalışan yok. Artık tek bir ihale var.  Ücretleri dengeli hale getirmek için politika uyguladık. İnsana yakışır ücret politikasını hayata geçirdik, uçurumları ortadan kaldırdık" dedi.

NEDEN YENİ BİNA'

Kullanılan hizmet binalarının ekonomik ömürlerinin tamamladığı için yeni hizmet binası arayışında girdiklerini söyleyen Pekdaş, " Konak Belediyesi’nin binaları İzmir’deki en kötü en eski hizmet binaları. Bu kadar dağınık yerde hizmet vermenin kaliteyi etkilediğini bildiğimizden hizmet binasının bizim için öncelikli konu olduğunu düşündük. Yer için tartışmalar yaptık. Yenişehir pazaryeri atıl bir yerdi ve önünde kullanılmayan bir benzinlik vardı. 7 bin kusur metrekarelik alanın yeni hizmet binası yeri olmasını hedefledik. Odalar, sendikalar, muhtarlar, dernekler ve o bölgedeki insanlarla toplantı yaparak nasıl bir bina istediklerini sorduk. Bu katılımcı süreç sonunda uygulama projeleri çiziliyor, daha sonra temeli atılacak” dedi.

"KENT ENERJİSİ İÇİN SEMT MERKEZLERİ"

Kentin enerjisini ortaya çıkarmak adına semt merkezleri oluşturduklarını ifade eden Pekdaş, "Buralarda kadınların hem kendilerini geliştirmelerine yönelik eğitim çalışmaları yapıldı, hem de kenti tanımaları için kent gezileri düzenlendi. Semt merkezlerinde kurslar verdik. Kadınlara hobi kursları düzenledik" dedi.

Pekdaş, kente dokunma açısından spor komplekslerini çoğalttıklarını söyledi. Pekdaş önümüzdeki süreci, 'hasat zamanı' olarak yorumladı. Pekdaş, " Spor kompleksi semt merkezleri pazaryerleri inşaa edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"BÜROKRASİNİN GETİRDİĞİ YAVAŞLIĞI KALDIRDIK"

Pekdaş belediyede bürokrasinin getirdiği yavaşlığı ortadan kaldırdıklarını söyledi, " Bürokrasinin ne kadar zaman kaybettirdiğini fark ettim. Azaltabildiğimiz ölçüde bürokrasiyi azaltarak hemşerilerimize hızlı hizmet sunmak durumundaydık. Online şekilde yazışarak vatandaşları binalar arasında yürümeden ruhsat alabilir hale getirdik" dedi.

İlçedeki metruk binaların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Pekdaş, kent tarihi çalışmalarına önem verdiklerini belirtti.

"PAY ALAMIYORUZ"

Toplanılan verginin dönüşünün istenilen seviyede olmadığını belirten Pekdaş, " 3 yıl içinde Konaklı vatandaşlardan 19 milyon 100 bin liralık emlak vergisi topladık. Bu parayı kültür, tabiat varlıklarının korunması için valilik fonu şimdiki adı yatırım izleme birimine aktardık. 2 milyon 750 bin para almışız. Projelerimiz beklemesine rağmen aldığımız para bu… İzmir’in kent merkezi... 30 ilçenin emlak vergilerinden buraya para aktarılıyor. Biz devletten daha çok katkı almamız gerekirken İzmirlinin vergilerinden bile pay alamıyoruz" dedi.

"BÜYÜK STADA İHTİYAÇ VAR"

Göztepe Stadı'nın sorulması üzerine Başkan Pekdaş, " Kent merkezindeki statların doğru olduğunu düşünüyorum. Ancak kentlere büyük statlarda yapılmalı. İzmir futbola büyük katkı sağlayan bir kent. Önemli takımlar var. İddialı olmak lazım, bu kentin büyük statlara da ihtiyacı var. Göztepe Stadı Alsancak Sradı ihtiyacı karşılayamayabilir. Göztepe Stadı Alsancak Stadı olmalıdır ama bu kentte 100 bin kişilik stat da gereklidir. Proje yapılırken de kentle bütünleşecek statlar düşünülmelidir" dedi.

16 NİSAN MESAJLARI

Pekdaş, 16 Nisan'da anayasa değişikliği teklifine yönelik  referandum için şunları söyledi;

"Referandumu önemsiyorum. Öncelikle kadın yurttaş olarak önemsiyorum. Kadınların özgürce yaşayabilmeleri özgürce okuyabilmeleri çalışabilmeleri açısından parlamenter demokrasinin önemli olduğunu düşünüyorum. Avukatım. Baro başkanlığı yaptım. Anayasaların nasıl olması gerektiğine yönelik eğitim aldım. Önerilen sistem demokrasiden uzak. Türkiye'nin Cumhuriyet'le birlikte aydınlanma projesi olarak hayata geçirdiği laiklik demokrasi çağdaş uygarlık düzeyine var olma prensiplerinin hepsini bu sistemin yok edeceğini düşünüyorum. Parlamenter demokrasinin iyileştirilmesini düşündüğümden bu sistemin bize uygun olmadığını düşünüyorum.  Siz yasaması yürütmesi ve yargısıyla birlikte tüm özgürlükleri bir anayasada düzenlersiniz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bile ne kadar defolu bir taslak olduğunu gösteriyor. Sadece hükümet sistemi üzerinden olmaz. Partili Cumhurbaşkanlığı getiriliyorsa yemin metni değiştirilmeli. Ama değiştirilmemiş. 18 madde, 97 maddeye dokunuyor. Kimi madde kalkıyor kimi değiştiriliyor. Yemin metnine dokunulmuyor. Cumhurbaşkanı tarafsızlık yemini edecek ama partili Cumhurbaşkanı olacak. Parti üyesi olurken üyelik formu imzalarsınız. Partiye bağlı kalacağınıza ideolojisine bağlı kalacağına yönelik yemin edersiniz. Cumhurbaşkanı hangisine yemin edecek. Bu kadar tutarsızlık, iki yüzlülük olamaz. En önemli ahlak kuralı yeminine bağlı kalmaktır. Bu metin bunu ortadan kaldırıyor. Vali Cumhurbaşkanına bağlı il başkanı Cumhurbaşkanına bağlı. Böyle sistem olmaz. Ahlaka aykırı bir durumu yasal haline getiremezsiniz. Ahlaka uygun olmaması nedeniyle bu teklifin geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Gücümün yettiğince dilimin döndüğünce neden geçmemesi gerektiğini anlatıyorum. Hayır konusunda umudum yüksek. İzmir'de yüzde 70'in üstünde Türkiye'de yüzde 58 gibi bir oran bekliyorum."

KEMERALTI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Toplantıda Başkan Pekdaş, kentte cazibe merkezi yaratmak amacıyla yapılan hizmetleri de anlattı. Bu amaçla parkları yenilediklerini ve yeni nesil parklar olarak planladıklarını söyleyen Pekdaş, ayrıca Kemeraltı Bölgesi’nin yeniden ayağa kaldırılması gerektiğini de vurguladı. Bu nedenle TARKEM ile çalışma içinde olduklarını dile getiren Pekdaş, TARKEM’e Belediyenin şirketi olan İZBEL şirketiyle de ortak olduklarını kaydederek, altyapı çalışmalarına için destek verdiklerini belirtti. Kemraltı’nda kamulaştırmalar da yaptıklarını ifade eden Başkan Pekdaş, binaların restorasyonuna da başladıklarını söyledi. Emlak vergilerinden toplanan paraların aktarıldığı 'Valilik Fonu'ndan gerekli desteği alamadıklarını beliren Başkan Pekdaş, üç yılda 19 milyon TL pay toplanan fondan sadece 2 milyon 700 bin TL'lik destek aldıklarına dikkat çekti. Konaklıların verdiği verginin karşılığını almak istediklerini belirten Pekdaş, "Valilik fonundan destek almayı bekleyen projelerimiz var. Kuruldan izni alınmış, projesi çizilmiş, ruhsatı bağlanmış, uygulama için Valilik fonundan para bekleyen tesislerimiz var. Destek geldiğinde hemen gerçekleştireceğiz” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.