Dolar 32,5901
%0.36
Euro 34,8646
%0.38
Altın 2.502,700
%0.73
Bist-100 9.684,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan 'Adalet' şiirli bayram mesajı

Pekdaş'tan 'Adalet' şiirli bayram mesajı

İzmir'in merkez ilçesi Konak'ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ramazan Bayramı'nı kişisel sosyal medya sayfalarından yayınladığı 'ADALET gelecek, BAYRAM gelecek!' adlı video mesaj ile kutladı. Pekdaş'tan şiirli bayram mesajı

  • Ege Postası
  • 24.06.2017 - 12:02

Videoyu ilginç kılan ise Pekdaş'ın ünlü Alman Şair ve Tiyatro Yazarı Bertolt Brecht'in 'Halkın Ekmeği' şiirini seslendirişi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10. günü geride bırakan 'Adalet Yürüyüşü'ne atıfta bulunan videoda Başkan Pekdaş'ın sesi üzerine geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte katıldığı 'Adalet Yürüyüşü'nden görüntüler yer aldı. 

ADALET YÜRÜYÜŞÜ'NE DESTEK

"Bilin: Halkın ekmeğidir adalet. Bakarsınız bol olur bu ekmek, bakarsınız kıt, bakarsınız doyum olmaz tadına, bakarsınız berbat. Azaldı mı ekmek,başlar açlık, bozuldumu tadı, başlar hoşnutsuzluk boy atmaya" diye başlayan şiirde bol bol adalet vurgusu yapılıyor. Aynı zamanda Avukat olan ve İzmir Barosu'nun bir önceki dönem Başkanlığını da yapan Pekdaş'ın okuduğu şiirde "Bozuk adalet yeter artık! Acemi ellerle yoğurulan, iyi pişirilmemiş adalet yeter! Yeter katıksız, kara kabuklu adalet! Dura dura bayatlayan adalet yeter!" dizeleri dikkat çekiyor. 

BÜYÜK BEĞENİ ALDI

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Herkes için Adalet" sloganıyla çıktığı Adalet Yürüyüşü'ne her fırsatta destek veren Başkan Pekdaş, bu desteğini hazırlanan video ile sanal dünyaya da taşımış oldu. Hukukçu kimliğiyle de öne çıkan Pekdaş'ın Ramazan Bayramı öncesi sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı videoda Brecht'in şiirinin ardından dile getirdiği "Ekmek, demokrasi ve özgürlük herkese ulaşana dek, kararlılıkla ve usanmadan hep söyleyeceğiz Brecht'in bu şiirini. Yasaklara ve yasaklayanlara inat. Adalet gelecek, bayram gelecek. Bayramımız kutlu olsun" sözleri de dikkat çekiyor. Ramazan Bayramı'nı emek, adalet, demokrasi ve özgürlüğün şairi olarak da bilinen Brecht'in dizleriyle kutlayan Pekdaş'ın videosu sosyal medyada kısa zamanda büyük ilgi gördü, şiirli video çok sayıda beğeni ve yorum aldı. 

Pekdaş: Adalet üstün olsun!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.