Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan çok konuşulacak delege seçimleri yorumu

Pekdaş'tan çok konuşulacak delege seçimleri yorumu

CHP’de başlayan parti içi yarış ve delege seçimleri sürecine ilişkin Egepostası’na özel değerlendirmelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, çarpıcı mesajlar verdi. Pekdaş, “2019 seçimlerinde yeniden adayım” diyerek Konak için bir dönem daha hizmet etmek istediğini de açıkladı. Pekdaş 2019 için 'Adayım' dedi ve ekledi:

  • Ege Postası
  • 11.09.2017 - 10:46

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş önceki hafta Çanakkale’de gerçekleşen Adalet Kurultayı ile birlikte CHP’de başlayan hareketli süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Burada verilen mesajların yerine ulaştığını Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarından anlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanı oturup kalkıp, “Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu” diye konuşuyor. Tüm AK Parti yöneticileri CHP kurmaylarına cevap veriyor. Demek ki mesaj yerine ulaşmış, demek ki rahatsızlık yaratıyor. Böylece CHP ve Genel Başkan sürekli onların sayesinde hep gündemde kaldı. Türkiye’de adalet arayışının olmadığını söylemek mümkün mü' Türkiye’de her alanda adaletsizlik var. 100 binden fazla insan memurluktan atıldı. Eğitim düzeni diye bir şey kalmadı. Sözde tek parti hükümetleri istikrarı getiriyordu. Koalisyonlarda eğitim sisteminin bu kadar değişmesi mümkün değildi. Yargı sistemi kaç kez değişt? Her şey o kadar çok değişti ki. Belediye mevzuatları değişti, köyler mahalle oldu, Özel İdare’ler kapatıldı. Türkiye alt üst oldu. Hep adaletsizlik temelinde yükseldi. Ranta dayalı ekonomi, emlakçılık üzerinden bir ekonomi. Bu böyle yürümez. Tarım bitti, hayvancılık bitti, sanayi bitti.  Bizim ülkemiz en iyi iklime sahip, her türlü ürün yetişen, her türlü hayvancılık yapılabilen, madenlerimiz olan çok zengin bir coğrafyanın şanslı insanlarıyız derdik. Şimdi mercimeği de, samanı da ithal eder hale geldik. Yakında ekmek yapamayacağız kendimizi doyuramayacağız. İnsanlara tarım yapmasın diye, ekme bu toprağı diye sana para vereyim diyorlar. Hayvan yetiştirilmesin diye girdi fiyatları yükseltiliyor, ucuza hayvan ithal ediliyor. Ülkede üretim olmasın, değerler yaratılmasın, ekonomi ranta ve dışa açık olsun diye… İnsanları üretimden kopan, beyinleri dumura uğramış, oynanan ve istikrarlı gitmeyen bir eğitim sistemiyle kendi bilincine sahip olmayan insanlar yetiştirerek köle toplumlar yaratılmak isteniyor.”

 

“YÜRÜMEK İÇİN SİZDEN İCAZET Mİ ALACAĞIZ'”

CHP’nin büyük yankı uyandıran Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin iktidar partisinden gelen eleştirilere de yanıt vermeyi ihmal etmeyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şunları kaydetti: “Bu kadar küstahlık, bu kadar hadsizlik olur m? Demokrasilerde siyasi partiler istedikleri eylem biçimlerini hayata geçirirler. Sizden icazetle mi yürüyeceği? Sizden icazetle mi yürüyüp, konuşacağı? İcazete o kadar alışmışlar ki... Biz konuşan, hakkını arayan, demokratik muhalefetini kullanan, yürüyüş ve miting yapma hakkını yapabilen bir Türkiye olsun özlemi ile mücadele ediyoruz. Siyasi partiler kamuoyunu nasıl oluşturaca? Siyasi partiler kamuoyu yaratacak, oy isteyecek. Bunun için toplantı yapar miting yapar, yürür, çeşitli çalıştaylar, kurultaylar yaparlar. Bu siyasi parti olmanın niteliği gereğidir. Çok sıkıştıklarını düşünüyorum.”

 

“AYNI GÖRÜŞTE DEĞİLİM AMA DESTEKLİYORUM”

Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilen Meral Akşener arkadaşlarının yeni bir siyasi parti kurma girişimlerini takdirde karşıladığını açıklayan Pekdaş, “Siyasi olarak farklı düşünüyorum. Yeni bir umut olabileceklerini düşünmüyorum. Ama o siyasi görüşe inanan insanlar var, o görüşün taraftarları var. O siyasi görüşün etrafında örgütlenmek isteyen insanlar var. Onların bu hakkına sonuna kadar inanıyorum. O alanda bir boşluk olduğunu düşünüp parti kuranları takdirle karşılıyorum. Bu çabanın karşılığı olarak da onların örgütlenme hakkını savunuyorum. Onların görüşlerine tamamen karşı olmama rağmen... Ben o düşüncede değilim. Ben Türkiye’nin umudunun Cumhuriyet Halk Partisi olduğuna inanıyorum. Ama onlar bir yola çıkmışsa, o yol etrafında örgütlenmek en değerli hakkıdır. Onların örgütlenmesinden rahatsızlık duyanların demokrasi inançlarını sorgulamak lazım. Herkes az da olsa taraftarı varsa, bir kişiyle bile yola çıkabilir. Onun fikri sonradan doğru olabilir. Demokrasinin güzel tarafı azınlıkların da söz söyleme haklarının olmasıdır. Demokrasi azınlıklar, farklılıklar için vardır” dedi.

 

“TEK LİSTE DAYATMASINA KARŞIYIM”

CHP’de başlayan parti içi yarış ve delege seçimleri sürecine ilişkin de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Pekdaş şunları dile getirdi: “Belediye başkanlarının iki şapkası var. Bir, Cumhuriyet Halk Partisi’nin düz üyesi olarak, CHP’nin üyesi kimliğimle bir fonksiyonum var. İki benim belediye başkanı olarak, bir bütçeyi, kurumu yöneten biri olarak fonksiyonum var. Ben belediyedeki bu gücümü partiyi dizayn etmek için kullanıyorsam bu doğru bir şey değildir. Şuna inanıyorum, buna inanmıyorum, deme hakkım vardır. Siyaset yapma hakkı ellerinden alınmamalıdır. Ama o kamu gücünü siyaseti manipüle etmek için kullanmasına da engel olmak gerekir. Bu çizgiyi çizmek gerekir. Ben delege seçimlerine hiçbir zaman katılmadım. Siyaset yapan herkes delege olmalıdır dedim. Bundan sonra bir başka adayı da destekledim. Tüm kartlarımı açık oynayan birisiyim. Biz nasıl adalet yürüyüşünde, toplumun adalet isteyen kesimleriyle bir araya gelip kol kola girdiysek, Cumhuriyet Halk Partisi’nde de kol kola girme zamanıdır. Partiye emek veren herkesin delege olması gerekir. Ama farklı listeler çıkartıyorum diyenlerin bu hakkına saygı göstermek gerekir, bundan da korkmamak gerekir. İlla tek liste dayatması doğru değildir. CHP’nin özüne uymaz, fıtratına terstir. Partideki tüm birliği korumak, ama birliği korurken de tek liste olsun diye baskı kurmamak gerekir. Ama tek liste çıkartanların da tebrik etmek gerekir.”

 

2019 MESAJI: ADAYIM!

Başkan Pekdaş son olarak 2019 seçim sürecine ilişkin adaylık mesajı verdi ve “Yaptığım işlerden dolayı yetemedim diye sıkıntı duyuyorum. Ama belediye başkanlığı yapmaktan yana mutluyum ve huzurluyum. Bir dahaki dönem için adayım dedim. Konak’a adayım. Konak’ta benim başladığım işler var. Bir düzen sağladım. Stratejik planımıza uygun olarak yol almak için yaptığımız işler, çalışmalar var. Bunların tamamlanması, toparlanması, kurumsallaşması için bana bir dönem daha lazım” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.