Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7988
%0.19
Altın 2.495,790
%0.45
Bist-100 9.480,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan flaş özel idare çıkışı

Pekdaş'tan flaş özel idare çıkışı

Nisan ayının ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Konak Belediyesi'nde özel idare malları tartışması yaşandı. Pekdaş'tan flaş özel idare çıkışı

  • Ege Postası
  • 03.04.2017 - 20:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediyeye ait denetim raporunun okunduğu toplantıda gelen eleştirilere tepki gösteren Başkan Sema Pekdaş, kapatılan İl Özel İdaresi'nin personelinin ilçe belediyesine devredildiğini belediyenin zarara uğratıldığını söyledi. Konak Belediyesi olarak ödedikleri verginin karşılığını alamamaktan da yakınan Pekdaş, AK Parti'li meclis üyelerine sert sözlerle tepki gösterdi.

Başkan Pekdaş’tan Kadifekalelilere müjde

AK PARTİ'DEN ELEŞTİRİ YAĞMURU

Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen toplantıda denetim komisyonu raporu meclisin dikkatine sunuldu. Rapora ret oyu veren AK Parti adına söz alan Mehmet Sait Başdaş, belediyeyi eleştiri yağmuruna tutarken belediye kaynaklarının heba edildiğini savundu. Pekdaş'ın uygulamarını ve idareciliğini eleştiren Başdaş, "Yaptığımız denetimlerde Konak Belediyemizin kaynaklarının heba edildiğini gördük. Yapılması gereken onca iş varken kaynaklar şiir dinletisi ve konser gibi etkinliklere harcanıyor.  Fakat beni hiç şaşırtmıyor. Başkanın yapacakları bu kadar. Bunlar vur patlasın çal oynasın döneminin devam ettiğinin göstergesidir. İşten çıkarmalar oldu. 13 müdürümüz görevden alındı, 8 müdürümüz kızakta, olumsuz personel politikasıyla halkımıza hizmet verebilir miyi? Bu politika belediyemizde hiçbir dönem uygulanmamıştır. Yapılan hataları iyi değerlendirip kalan 2 yılda kaynakların iyi kullanılması noktasında AK Parti gurubu olarak gerekli desteği vereceğiz" diye konuştu.

PEKDAŞ'TAN ÖZEL İDARE ÇIKIŞI

Eleştirilere yanıt veren Başkan Pekdaş, Başdaş'ın sözlerine sert tepki gösterirken, kapatılan İl Özel İdaresi'nden kalan malların paylaşımı üzerinden şunları kaydetti: "Sayıştay ve Maliye Bakanlığı denetimlerinde Konak Belediyesi en başarılı belediyeler arasında seçilmiştir. Mali konularda da Türkiye’nin vadesi geçmiş borcu bulunmayan belediyelerinden birisiyiz, gurur duyuyoruz. Özel idarelerin kapanmasından ve bize gönderilen personelden dolayı zararımız oldu. Özel İdare belirtmemize rağmen geçici işçi statüsünde çalışanları bizim belediyemize göndermiştir. Oysa kanunen geçici işçi çalıştırmak yasaktır. Geçici işçi mevsimlik, kampanya ve orman işlerinde çalıştırılabilir. Konak belediyesinin bu üç alanda işi yoktur. İş akitlerinin devam ettirebilme olanağına sahip değildik. Kıdem tazminatlarını ödedik ama o arkadaşlar dava açtılar. Özel idare hile yapmıştır. 5 ay 29 gün özel idarede 5 ay 29 gün de taşeron şirkette çalıştırmış. İş kanununa ve insan haklarına aykırı çalıştırmış. Bu hukuk dışılıktan kaynaklanan zararı ödemek bize düştü.  Tazminat ödeme yükümlülüğü oldu fakat sorumlusu bizim belediyemiz değil. Gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz. Nasıl özel idare malları dağıtılırken CHP’li belediyelere hiçbir şey verilmedi, haksızlığı hem bizim belediyemize hem geçici statülerde çalışan işçilere yaptılar. Bizim işçilerimiz sendikalı, güvenceleri var, tazminatımızın sebebi özel idaredir. 3 yıl boyunca emlak vergilerinden 19 milyon 58 bin 642 liralık parayı valilik yatırım izleme birimine göndermişiz. 2 milyon 700 bin lira geri alabilmiştir. En çok tescilli eserin bulunduğu yerde yaşıyoruz. Denetimde hesap sorulacaksa bunların da hesabının sorulması gerekir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.