Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Personel zamlarının faturası belli oldu

Personel zamlarının faturası belli oldu

Geçtiğimiz ay itibariyle toplu iş sözleşmesi sürecini tamamlayan ve personel ücretlerine zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bağlı şirketlerin kasasına para aktararak sermaye artışına gitme kararı aldı. Personel zamlarının faturası belli oldu

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 10:32

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentteki yeşil alanların bakım, temizlik ve diğer belediye hizmetlerini yerine getiren İZENERJİ A.Ş. ile raylı sistem ulaşımında görev yapan İZBAN A.Ş. gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketleri için kritik bir karar geldi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN KRİTİK KARAR

Geçtiğimiz Kasım ayında yaşanan grevin ardından yeni toplu iş sözleşmesi imzalanan Büyükşehir Belediyesi'nin ortağı olduğu şirketlerden İZBAN'da çalışanlara yüzde 15 oranında zam yapılırken, 17 farklı birimde 4 bine yakın işçinin çalıştığı İZENERJİ şirketinde personelinin maaşlarında ise yaklaşık yüzde 16 iyileştirme sağlandı. Geçtiğimiz hafta yine belediye şirketlerinden İZELMAN A.Ş.'de de imzaların atılmasıyla birlikte kritik toplu sözleşme süreci noktalandı. Gelişmelerin ardından yaklaşık 10 bin kadar personele yapılan maaş zamlarının belediyeye ek faturası da büyük oranda belli oldu.

TOPLU SÖZLEŞMEDEN DOĞAN ÜCRET FARKLARI KARŞILANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu sözleşme sürecinin ardından kritik bir kararın altına daha imza atarak şirketlerde sermaye artışına gidecek. Buna göre, Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İZBAN A.Ş.'ye belediye kasasından 47 milyon lira aktarılacak. Geçmiş yıllarda sattığı hisseleri için iptal kararı alınan İZENERJİ A.Ş.'de ise sağlanan mali iyileştirme sonucunda zararı ortadan kalkmasıyla birlikte 7 milyon 103 bin lira da belediye kasasına geri aktarılacak. Önümüzdeki gün meclis onayına sunulacak kararın kesinleşmesiyle birlikte personel maaş zamlarıyla birlikte ortaya çıkan şirket zararları da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatılmış olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.