Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,280
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Personelin yemek zaferi

Personelin yemek zaferi

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yemek mücadelesi mutlu sonla noktalandı. Memur sendikaları tarafından uzun süre önce gündeme taşınan ve çeşitli eylemlerle dile getirdikleri talep belediye yönetimi tarafından kabul gördü. Sendika'dan açıklama geldi

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 18:17

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sendikaların yemek talepleriyle ilgili girişimleri olumlu sonuç verdi. Belediyede örgütlü 6 bine yakın memuru temsil eden yetkili sendika Tüm Yerel Sen'in yürüttüğü görüşmeler neticesinde belediye üst yönetiminden yemek hakkı için beklenen hamle geldi.

 

PERSONELİN YEMEK İSYANI SONUÇ VERDİ

Yılbaşından bu yana belediyenin önemli birimleri arasında sayılan İtfaiye ve ESHOT Genel Müdürlüğü çatısı altında başlayan yemek uygulaması için idari birimlerde de hazırlıklar başladı. Konuyla ilgili süreci n anlaşmayla noktalandığını duyuran memurların örgütlü bulunduğu Tüm Yerel Sen Sendikası İzmir 1 No'lu Şubesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği" şartlarını yerine getirmek için çalışmalara başladığını bildirdi.

 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK'

Sendikayla belediye idaresi arasında varılan anlaşma gereği İtfaiye birimleri ve ESHOT Genel Müdürlüğü'nün ardından Konak'ta bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi sarayında da yemek dağıtımına başlanacak. Personelin üst üste gerçekleştirdiği yemek eylemleri sonrasında düğmeye basan ve yemekhane kurulması için çalışan Büyükşehir Belediyesi, Konak Katlı Otopark altında bulunan eski ESHOT hizmet birimleri ofisini kullanacak.

 

ÖNCE İTFAİYE VE ESHOT, SIRADA İZSU VAR

Öncelikle çalışanlara yemek servisi verilebilmesi için hizmet alım ihalesi yapılacak ve ardından uygulama start alacak. Memurların aldığı maaş zamları ve sosyal haklardaki iyileştirmelerin ardından sunulacak yemek hakkının önümüzdeki aylarda İZSU Genel Müdürlüğü'nde de uygulamaya geçirilmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.