Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar'a sendika sahip çıktı

Pınar'a sendika sahip çıktı

Yaşar Holding’in yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar'ın referandum sonuçları çerçevesinde Karşıyaka'ya sponsorluğu iptal etme iması nedeniyle holdingin markası Pınar'a karşı boykot büyüdü. Satışların düştüğü Pınar'a Tekgıda-İş Sendikası sahip çıktı. Boykot krizi büyüdü

  • Ege Postası
  • 24.04.2017 - 16:44

EGE POSTASI - Karşıyaka kulübün 60 yıldır karşılıksız ekonomik destek veren, 19 yıldır da Pınar markasıyla basketbol takımının isim sponsoru olan Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumda oylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yüzde 51.41 'Evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 'Evet doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı. Selim Yaşar'ın mesajı, Karşıyakalı takipçilerinin bir kısmının tepkisini çekti. Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi.

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar'ın, sosyal medyada Karşıyakalı bazı taraftarlarla referandum sonuçlarına ilişkin yaşadığı 'evet- hayır' tartışması camiada büyük yankı bulurken, önce holdingten, sonra da Selim Yaşar'ın kendisinden açıklama geldi. Yaşar Holding, Selim Yaşar'ın kişisel hesabından paylaştığı görüşlerinin kurumsal duruşlarını yansıtmadığını açıkladı. Selim Yaşar ise hesabından özür mesajı yayımladı.

Sosyal medyada dalga dalga yayılan boykot ve çağrıların ardından satış rakamlarına göre Yaşar Holding’in en önemli amiral gıda markası “Pınar”ın ürünlerindeki oranlar düştü. Düşüş yaşayan kurum indirim yapma kararı aldı.

Gelen tepkilerin artması üzerine Pınar’da örgütlü olan Türk-İş Sendikası’na bağlı Tek Gıda İş Sendikası’ndan açıklama geldi. 

KARALAMA TAHLİHSİZLİK!

Tekgıda-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "ülkemizin saygın kurumlarından olan Yaşar Holding'e karşı sosyal medya üzerinden başlatılan Boykot kampanyası adeta bir linçe dönüştürülmüştür" denilirken, "Ulusal kuruluşlarımızdan olmasının yanısıra çalışma hayatında işçi haklarına ve sendikal örgütlülüğe saygılı ve duyarlı olan Yaşar Holding'in tamamen kişisel bir açıklamadan dolayı karalanmasını büyük bir talihsizlik olarak değerlendirmekteyiz. Ülkemizin kaynaklarıyla, yine ülkemiz sınırları içerisinde ve sendikal yapıyla birlikte katma değer üreten, istihdam sağlayan bir kuruluşa sahip çıkmak hepimizin görevi. Yöneticisi dahi olsa kişisel olarak yapılan açıklamanın hele de özür dilenmişse kuruma ve dolayısıyla tüm yapıya mal edilmesini kabul edilemez bulmaktayız. Bunun yanı sıra, vatandaşlık görevini yerine getiren her bireyin tercihine ve özgürlüğüne her iki kesimin de saygı göstermesi gerektiğine inanıyor, ülkemizin birlik ve beraberliği için sağduyu ve hoşgörüye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.