Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka'da kara bulutlar dağıldı

Pınar Karşıyaka'da kara bulutlar dağıldı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezona mali krizlerin gölgesinde hazırlanan Pınar Karşıyaka, ilk maçta Euroleague ekibi Anadolu Efes'i 92-85 yenerek üzerindeki kara bulutları dağıttı. Yeşil-kırmızılı basketbolcu Waters: "Bir arada kaldığımız her maçı kazanabileceğimizi gösterdik" dedi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2017 - 14:58

Sezon öncesi transfer yasaklarıyla boğuşan, 7 transferle yeniden oluşturduğu kadrosuyla ağustos ve eylül ayındaki ilk paralarını bile ödeyemeyen yeşil-kırmızılılarda yabancı oyuncular karşılaşma öncesinde antrenman boykotu yaptı. Sponsor Yaşar Holding, devreye girerek 5 yabancıdan 4'üne maaş ödeyip boykotun sona ermesini sağlasa da yerlilere ödeme yapılamayınca Şube Başkanı Serdar Işıldar, sezonun başlamasına saatler kala hem görevinden hem ana yönetimden istifa etti.

Karşıyaka, yeni transferlerinden Dustin Hogue'u da temmuz ayında sözleşme yaptığı Güney Kore temsilcisi Goyang Orions'a ödemesi gereken 100 bin dolar bonservisi yatıramadığı için oynatamadı. Güçlü rakip karşısına 4 yabancıyla çıkan Pınar Karşıyaka, baştan sona önde götürdüğü maçı taraftarının da desteğiyle kazandı. Yeni kadrosuyla hem FIBA Şampiyonlar Ligi'nde geçen hafta Alba Fehervar'ı eleyerek gruplara kalan hem de lige Anadolu Efes gibi güçlü bir rakibi yenerek başlayan Karşıyaka'da yüzler uzun süre sonra güldü. Takımın başarısı, futbolda sıkıntı yaşayan camiaya da moral oldu. Her zaman aynı mücadeleyi sergileyeceklerinin sözünü veren Antrenör Aleksandar Trifunovic, yoğun maratonda daha fazla oyuncuya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

BAYÜLKEN DE GİDİYOR

Basketbol Şube Başkanı Serdar Işıldar'ın yaşanan maaş krizi sonrası istifa ettiği Pınar Karşıyaka'da Asbaşkan Serhat Bayülken'in de istifası cebinde. Bayülken'in son kararını Başkan Mutlu Altuğ'la görüştükten sonra açıklayacağı öğrenildi. Şube yönetimiyle ana yönetiminin mali sıkıntı nedeniyle tartışma yaşadığı kulüpte Başkan Mutlu Altuğ, basketbolda sponsor Yaşar Holding'ten isimlerin de içinde olduğu geniş kapsamlı bir yeni yönetim kuracaklarını açıkladı.  (DHA)

DOMİNİC WATERS: HER MAÇI KAZANABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne Anadolu Efes galibiyetiyle başlayan Pınar Karşıyaka'nın oyun kurucusu Dominic Waters, sahada bir arada kaldıkları her maçı kazanabileceklerini söyledi.

Waters, yaptığı açıklamada, sezona çok iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Anadolu Efes karşısında galip gelecek yeterli enerjiye sahip olduklarını kaydeden Waters, "Sezon öncesi ve hala devam eden zorluklara rağmen bir arada kalmak önemliydi. Bir arada kaldığımız her maçı kazanabileceğimizi gösterdik." dedi.

Pınar Karşıyaka'dan önce Yunanistan'da forma giydiği dönemde de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki atmosfere yakın bir ortamda mücadele ettiğini belirten ABD'li oyuncu, "İnanılmaz bir ortam var. Deplasmana gelen takımların burada galip gelmesi zor." diye konuştu.

Lige Anadolu Efes galibiyetiyle başlayan yeşil-kırmızılı ekip, FIBA Şampiyonlar Ligi'nde çarşamba günü İtalya'da Dinamo Sassari ile karşılaştıktan sonra Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 14 Ekim Cumartesi günü Gaziantep Basketbol'a konuk olacak. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.