Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka'da sular durulmuyor

Pınar Karşıyaka'da sular durulmuyor

SporToto Basketbol Ligi'nde 8 yıl sonra ilk defa play off'un dışında kalmanın şokunu yaşayan Pınar Karşıyaka'da Başkan Mutlu Altuğ'un imza toplayarak ocak ayında basketbol şube başkanlığı görevinden aldığı Turgay Büyükkarcı, "Ehil olmayan kişilerin kulüp üzerinden nemalanmasına son verilmeli" dedi. Pınar Karşıyaka'da kongre öncesi tansiyon yüksek

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 13:08

Yönetimdeki görevine devam eden Turgay Büyükkarcı, "Karşıyaka camiasına zorunlu açıklama" başlığıyla çok sert bir açıklama yaptı. Büyükkarcı, açıklamasında, "Son günlerde bilhassa basketbol şube ve takımıyla ve sezonun önemli bölümünde şahsımla ilgili polemiklere daha önce kulübümüzün zarar görmemesi için cevap vermedim. Ancak çok önemli kongre öncesi bazı gerçekleri camiaya anlatmak zorundayım" ifadesine yer verdi.

Geçen sezon başında görev almayı düşünmediğini, o dönemde başkanlığa aday olan Mutlu Altuğ'un kendisini defalarca arayıp gerek bütçe gerekse de işleyişe kesinlikle karışmayacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin ederek basketbol şubesi başkanlığı görevini almasını rica ettiğini öne süren Turgay Büyükkarcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Ben de basketbol şube yönetiminde görev alabilecek arkadaşlarımla bir toplantı yapıp, ay yıldızını ulu önderimizin verdiği 105 yıllık bir kulübün başkanının sözüne güvenerek 3 yıllık bir planla göreve başladım. İlk yıl hedefimiz daralan bütçemiz doğrultusunda altyapı ve gençlerimizin daha fazla süre alacağı bir sistem kurmak, 3 yıl sonunda Avrupa'da sürekli final-four oynayabilecek bir takım yaratmaktı. Antrenör Nenad Markovic'i hem ekonomik nedenler hem de ligi tanıdığı için seçtik."

Sezon içinde şube yönetimiyle hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini, ama görevden alındıklarını belirten Büyükkarcı, açıklamayı şöyle tamamladı:

"Bu süreçte sonradan iftira olduğu ortaya çıkan çirkin bir muameleye maruz kaldık. Görevi bıraktığımızda takım ligde altıncı, Avrupa'da çeyrek, Türkiye Kupası'nda yarı final yolunda ilerleyen, altyapı sporcusu ikiye katlanmış, faaliyette olduğu il sayısı 4'ten 7'ye çıkmış, mali yapısı düzgün çerçeveye sahipti. Bunca kültür ve tarihe sahip bir kulüp böyle yönetilmeyi haketmiyor. Dünya kulübü adayının yanına, maç öncesi duayen sıfatıyla, sarhoş bir şekilde giren bir kişinin takıma yön vermesi bekleniyor. Yönetim ortada yok, mali açıdan katkıları, vasıfları yok. Camia büyükleri, sponsorumuz, büyük Karşıyaka taraftarı; 3 maymunu oynama zamanı geçmiştir. Etik kuralların kulübe tekrar geri gelmesi mecburidir. Ehil olmayan kişilerin kulüp üzerinden nemalanmasına son verilmeli." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.