Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pınar Karşıyaka gururlu

Pınar Karşıyaka gururlu

Dünya çapında 24 farklı ülkede aynı anda start alan ve toplam 155 bin kişinin "Koşamayanlar için koşuyoruz" sloganıyla katıldığı Wings for Life World Run'ın Türkiye etabına, Pınar Karşıyaka'nın kurduğu Karşıyaka One Team damgasını vurdu.

  • Ege Postası
  • 08.05.2017 - 12:51

Omurilik zedelenmelerine dikkat çekmek ve bu rahatsızlığın tedavisi için yapılan araştırmalara kaynak yaratmak amacıyla düzenlenen etkinliğin dün İzmir'de gerçekleşen Türkiye etabına 16'sı tekerlekli sandalyeli 780 sporcu ile iştirak eden Karşıyaka One Team, ülke çapında en çok katılımcı sayısına ulaşan kulüp oldu.

Basketbolda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Pınar Karşıyaka'nın Eylül 2015'te temellerini attığı Karşıyaka One Team geçen yıl 364 olan katılımcı sayısını ikiye katlarken, bu yıl 3 kategoride birden birinci olmayı başardı. Lozan Meydanı'ndan start alan ve 6 bin kişinin koştuğu yarışa Karşıyaka adına katılan maratoncu Veysi Aslan 57.51 kilometreyle erkeklerde Wings for Life World Run Türkiye birincisi oldu. Tekerlerli sandalye kadınlarda Karşıyaka'dan Ece Aytaç, erkeklerde ise Özgür Yetkin ilk sırayı elde etmenin sevincini yaşadı.

KOŞAMAYANLARA UMUT

OMURİLİK felçlilerinin tedavisine katkı sağlamak amacıyla tüm dünyada aynı anda başlayan Wings For Life World Run, 4 yıldır yapılıyor. Koşucuların tekerlekli sandalye kullanan katılımcıları itirek ya da çekerek bir takım gibi de yarıştığı organizasyona 2 yıldır Türkiye adına İzmir ev sahipliği yapıyor. Etkinlikten elde edilen gelirin tümü ve koşucuların yaptığı bağışlar, doğrudan Wings For Life Vakfı'na aktarılarak omurilik zedelenmelerinin tedavisiyle ilgili araştırmalarda kullanılıyor.

Katılım bedeli 80 TL olarak belirlenen koşu için arzu edenler yarışa katılmadan da bağış yapabiliyor. Organizasyon, tüm koşucular yarışa başladıktan yarım saat sonra 15 kilometre hızla yola çıkan yakalama aracına yakalanınca bitiyor. Geçen yıl 8000 kişiyle dünya çapında en yüksek ikinci katılımcı sayıSına ulaşan İzmir'de bu yıl şölen havasında geçen koşuda, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş'la birlikte yarıştı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.