Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina'dan trafik için iyi haber

Piriştina'dan trafik için iyi haber

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, uygulamaya koyacakları projeler ile ilçedeki trafik sorununun çözüleceğini söyledi. 

  • Ege Postası
  • 13.01.2017 - 11:05

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Atilla, Dilek Gappi ve İsmail Ragıp Geçmen ile görüşen Başkan Piriştina, Buca'nın en büyük sorununun trafik ve salon eksikliği olduğunu söyledi. Buca'daki trafik sıkışıklığına İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el attıklarını ve yakında bu sorunun çözüleceğini kaydeden Piriştina, "Karayolları Bölge Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğuş Caddesi ve Tınaztepe girişi dışında yeni bir çevre yolu girişi için çalışıyor. Yakında yeni bir alternatif giriş açılacak. İlçe merkezine otoparklar yapıyoruz. Kasaplar Meydanı'na 150 araçlık otopark yaptık. Şirinyer Projesi kapsamında 830 araçlık otopark yapacağız. 2 kilometrelik alanda bin araçlık otopark trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır. O zaman belirli noktalara park yasağını da uygulayabileceğiz. Ayrıca toplu ulaşımı cazip hale getireceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu açıkladı. Şirinyer'den Tınaztepe'ye kadar uzanacak metro hattının yapımına temmuz ayında başlanacak. Yerin 40 metre aşağısından alternatif bir yol açılmış olacak. Çevre yolundan yeni yol, metro ve otoparklar ile ilçemizde trafik sorunu büyük ölçüde çözülecek. Ayrıca trafik için başka çalışmalarımız da var. Netleşince kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de, Buca'da yapılan projeler ile ilçenin güzelleştiğini gözlemlediklerini söyledi. Yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların kamuoyuna iletilmesinde yerel basının önemli görev üstlendiğini belirten Dikmen, belediyeler ile basının birbirine güç vermesi gerektiğini de vurguladı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.