Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polisin korsan taksici nöbeti

Polisin korsan taksici nöbeti

Çiğli’de polis, T plakaları olmayan, müşterilere kötü davranan ve bulundukları duraklarda terör estirdikleri iddia edilen korsan taksicilere karşı amansız bir mücadele başlattı. Vatandaş ve esnaflardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alan İlçe Emniyet Müdürlüğü, korsan taksilerin durak olarak beklediği Köyiçi ve Dere caddesi girişleri, Egekent girişi ve İZBAN’ın aktarma duraklarında nöbet tutuyor ve devriye atıyor. Vatandaş isyan etti

  • Ege Postası
  • 19.10.2017 - 11:16

Çiğli’de Anadolu Caddesi boyunca taksilerin kullandığı üç durak bulunurken, bu durakların İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na kayıtlı ve Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) resmi tahsisli olmadığı ortaya çıktı. Söz konusu duraklarda uzunca bir süredir çalışan taksilerin zorunlu olan “T Plaka” taşımadıkları, şoförlerin belgelerinin olmadığı, taksimetrelerin ise çalışmayıp sadece görüntü verebilmek için bulundurulduğu belirlendi. Uzun süre göz ardı edilen bu durum, korsan çete oluşturan ve çakma tabir edilebilecek taksicilerin, durakları işgal etmeleri ve iddialara göre Çiğli’ye tahsis edilen “T Plakalı” taksici ve taksi sahiplerini tehdit ederek ilçeye sokmamaları üzerine adeta bir krize dönüşürken emniyet artan şikayetler üzerine konuya el attı.

Çiğli halkından emniyete yapılan şikayetlerde; Köy İçi ve Dere caddesi girişleri, Egekent girişi ve İZBAN’ın aktarma duraklarında yasadışı durak oluşturan korsan taksicilerin, diğer araçların çevreye park etmesine engel oldukları, bu sırada kavgaların çıktığı, el ayağın çekildiği saatlerde gelip geçen bayanlara laf attıkları, taksiye aldıkları müşterilerin ısrarına rağmen, taksimetre açmadıkları ileri sürüldü. Yine vatandaşlar, söz konusu taksicilerin giyim kuşamının da uygunsuz olduğunu, hatta iddialara göre, uyuşturucu kullanıp, satanlara bile rastladıklarını kaydettiler.

Gelen şikayetleri değerlendirerek harekete geçen Çiğli İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaklaşık bir aydır korsan taksilere aman vermiyor. Gayrı resmi duraklarda gece ve gündüz nöbet tutan ve devriye atan polis ekipleri, ancak müşteri alırken yakalayabildikleri taksilere ceza yazabiliyor. Öte yandan, taksi duraklarını belirleme ve çalıştırma yetkisini elinde bulunduran Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ile İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu konuda sessiz kalıp, çözümü sadece polisiye tedbirlere bırakmalarına ise kimse bir anlam veremiyor.

"KORSANI BİTİRMEYE KARARLIYIZ"

Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Metin Esen, özellikle Çiğli’de halkın yoğun olarak şikayette bulunduğu korsan taksiciliği bitirmeye kararlı olduklarını ifade ederek, “Sayıları giderek artıyor. Bu işi yasal çizgiye çekmek için kararlılıkla üzerine gidiyoruz” dedi.

2006-2009 yılları arası Çiğli’de Asayiş Ekipler Amiri olarak görev yaptığını ve o dönemde bu sorunun minimal düzeyde bulunduğunu kaydeden Müdür Esen, “Geldiğimiz günden beri artan şikayetler üzerine, taksilerin bu yasal olmayan durumunu yasal çizgiye çekmeye çalışıyoruz. Biz bu konuda kararlıyız. Görev yaptığım dönemde şu anki seviyede sorun  teşkil etmiyordu ama bu noktaya geleceği belliydi. O yıllarda 3-5 olan sayıları şimdi 40-50 civarında. Tamamen yasal olmayan dört ayrı noktada sayıları gittikçe artan korsan taksi konusunu kararlılıkla tamamen yasal çizgiye çekmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonucunda korsan taksicilikten ayrılanlar var, başka işlere gidenler var. Bugün müdahale edilmez ise yarın sayıları 80-90’ları hatta 100’leri geçecek. Gittikçe sayıları artacak. Kendilerini çağırıp yaptıkları işin yasal olmadığını, yasal işlere yönelmelerini izah ettim. Hatta plakaların gerçek sahiplerini arayarak, yapılan uygulamalar sonucunda trafik cezalarının kendilerini mağdur edeceğini, yasal olmayan bu durumdan vazgeçmeleri şeklinde uyarıp, karşılarına büyük cezalar çıkabileceğini söyledik. Biz emniyet teşkilatı olarak son derece kararlıyız. Bu işin dönüşü kesinlikle yok” ifadelerini kullandı.( Ege Telgraf)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.