Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Priştina'ya böyle teşekkür ettiler: 10 numara başkan

Priştina'ya böyle teşekkür ettiler: 10 numara başkan

Yıllar içinde hizmet yüzü görmemiş bölgelere pozitif ayrımcılık uygulayarak yatırım önceliği yapan Buca Belediyesi, 28 yıldır hizmet yüzü görmemiş Murathan Mahallesi’nde yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı baştan yarattı. Buca'da 28 yıl sonra gelen hizmete teşekkür

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 10:29

6 ay süren yoğun ve zorlu çalışmanın ardından yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda yeşil alan, çevre düzenlemesi ve park yenileme çalışmaları yapan Buca Belediyesi, bölgeye tam anlamıyla baharı getirdi. İnsana yapılan yatırımla tüm zorlukların aşılabileceğini belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilerleyen yıllarda Buca’ya tepeden bakıldığında huzurun, dostluğun kenti kimliğinin yanı sıra ‘yemyeşil Buca’ kimliğiyle anılacak şekle getireceklerini söyledi. Mahalle sakinleri bölge getirdiği hizmetlerden ötürü Başkan Piriştina’ya ‘10 numara Başkan’ diyerek 10 numaralı forma hediye etti.

Buca Belediyesi, 28 yıldır hizmet yüzü görmemiş Murathan Mahallesi’nde 29 bin 600 metrekare alana yayılan çevre, yeşil alan ve park düzenleme çalışmalarını tamamlayarak törenle hizmete açtı. İstinat duvarlarından yürüyüş yollarına, oyun parklarından peyzaj uygulamalarına kadar bölgeyi baştan aşağı yenileyen Buca Belediyesi, 500 ağaç, 5000 çiçek ve 3800 metrekare çim ile bölgeyi yemyeşil bir doğayla tanıştırdı.

Murathan Mahallesi sakinlerinin katıldığı törenle bölgeyi hizmete açan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 30 dönüm alanda çalışma yaparak Murathan Mahallesi sakinlerini modern, çağdaş ve yeşille donanmış bir yaşam alanı kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Uyguladıkları kent yaratma  hedefinde insana yatırımın öncelikli olduğunu vurgulayan Başkan Piriştina, “Ülkemizin içinde bulunduğu terör, ekonomik gibi tüm sorunların insana yapılan yatırımla aşılabileceğine inanıyorum” diye konuştu. Her kesilen kurdelenin Bucalıların emeği ve vergileriyle olduğunu ifade eden Başkan Piriştina, “ Gelin emeklerinizin tadını çıkarın. İlerleyen yıllarda Buca’ya tepeden bakıldığında huzurun, dostluğun kenti kimliğinin yanı sıra ‘yemyeşil Buca’ kimliğiyle anılacak şekle getireceklerini” söyledi.

Murathan Mahallesi Muhtarı Ahmet Yılmaz, mahallenin sorunlarıyla birebir ilgilenip çözüm getirdiği ve sosyal belediyeciliğin tam örneğini sergilediğini belirttiği Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya, “ 10 numara Başkansınız” diye seslenip, Buca’nın amatör spor kulüplerinden Özen Spor’un 10 numaralı formasını hediye etti.

Yeşille, spor alanları ve parklarıyla buluşan vatandaşlar bölgeye akın ederken, anı ölümsüzleştirmek için Başkan Piriştina’yla fotoğraf çektirme yarışına girdi.   

 

 

        

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.