Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Prof. Rauf Beyru, “Kent Söyleşileri”ne konuk olacak

Prof. Rauf Beyru, “Kent Söyleşileri”ne konuk olacak

Kent tarihi ve kültürü açısından önemli çalışmalara imza atan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), “Kent Söyleşileri” serisinde İzmirliler’i birbirinden değerli konuklarla buluşturuyor. Kasım ayında “Atatürk’ü Anma Haftası’nda”, Dr. Eren Akçiçek’in “Atatürk’ün Sağlığı, Hastalıkları, Vefatı” konulu söyleşisi ile başlayan kent söyleşilerinin bu ayki konuğu, İzmir’e ilişkin önemli araştırmalara imza atan Prof. Dr. Rauf Beyru olacak.

  • Ege Postası
  • 15.12.2015 - 11:20
16 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’da başlayacak söyleşide “İzmir’de Erken Dönem Planlama ve İmar Etkinlikleri” ile ilgili bilgile verecek olan Beyru, İTÜ Mimarlık Fakültesi’nin ardından ABD Pennsylvania Üniversitesi’nde kent planlaması yüksek lisans öğrenimini tamamladı. ODTÜ’de Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanlığı ile Mimarlık Fakültesi Dekanlığı yaptı. 1981 sonlarında emekliliğini isteyerek Kral Suud Üniversitesi’nde (Riyad) ders vermeye başlayan Beyru’nun mimarlık ve şehircilik proje yarışmalarında çok sayıda ödülleri, jüri üyelikleri, kitap, makale ve bildirileri bulunuyor.

Katılımın ücretsiz olduğu “Kent Söyleşileri”, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde ilerleyen aylarda birbirinden değerli konuklarla devam edecek. Kent söyleşileri programına www.apikam.org.tr adresinden ulaşılabilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.