Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Protokol krizinde MHP de topa girdi

Protokol krizinde MHP de topa girdi

Selçuk’ta Başkan Kocaoğlu’nun alanı terk etmesiyle sonlanan protesto krizine bir yorum da MHP cephesinden geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş İZBAN açılış töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun protestolara kızarak alanı terk etmesi ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kürsüden sarf ettiği sözleri değerlendirdi.  Başkan Karataş " Bu kavgalar yüzünden protokole gidemez hale geldik" dedi. Protokol krizinde MHP’de topa girdi

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 23:49

YAĞMUR UYGUR /EGEPOSTASI - MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş Selçuk İZBAN Hattı açılış töreninde yaşanan gerginliğin İzmir' de bir süredir devam eden tartışmalı ve gergin ortamın sonunda oluştuğunu söyledi. Başkan Karataş "Bu kavga yeni değil en baştan bu zamana mevcut iktidar partisi ile İzmir'i yöneten Cumhuriyet Halk Partisi, sürekli bir kavga halinde. Ben daha önce de bu konularda açıklama yaptım. Kavga gerçekten yapılıyorsa şayet İzmirli hemşerilerimize yazık ediliyor anlamına geliyor. Öbür taraftan önümüzdeki sürece bir yatırım ya da her iki taraftan kongre kurultay sürecinde. Bununla ilgili yapılıyorsa buna kayıkçı kavgası denir" dedi.

"İZMİR'E YAKIŞMIYOR"

Tartışmanın İzmir'e yakışmadığını vurgulayan Başkan Karataş, "Ya da 2019'a yatırım kavgası ise bu da İzmir'e yakışmıyor ve İzmirliye haksızlık ediliyor.  Bu nedir yahu. Önceki törenlerde de yaşandı böyle bir şey. Bir Başbakanla İzmir Büyükşehir Belediye başkanının tartışması. 9 Eylül'de, fuar açılışlarında yaşandı bunlar daha önce de söyledik. Her törende bir kavga çıkarıyorlar. Burada milli meselelerimiz dahi alternatifli hale getiriliyor. Ondan dolayı protokol ikiye bölünüyor. Belediye farklı bir protokol uyguluyor, meclis üyesi başka bir protokol uyguluyor, İzmir'de kendileri bir araya gelemediği gibi İzmir protokolünde bir araya gelemez hale getirdiler. Olay bu" ifadelerini kullandı.

"İZMİRLİ HAK ETMİYOR"

Kavganın süreçte il ve ilçe yöneticileri arasında da devam edeceğini ifade eden Başkan Karataş, "İzmire hizmet değildir yakışmıyor. Türkiye'yi yönetenlerle İzmir'i yönetenlerin her karşılaştıkları  yerde kavga etmeleri mi gerekiyo? Bu doğru bir hadise değil.  İzmir halkı bunu kesinlikle haketmiyor. Daha soğukkanlı olunması gerekiyor. Herhangi bir ortamda yaptığı konuştuğu senin hoşuna gitmeyebilir ama bu sabır gerektirir. Toplum önünde kamuoyunda bu tür tartışmaların yaşanması yakışmıyor.  Geçmiş zamanda yumruk yumruğa da girdiler. Burada o kavga parti mensuplatına da sirayet  ediyor. Dolayısıyla yarın bir gün göreceksiniz parti mensupları CHP ve AK Partili  yöneticiler süre gelen kavgaların içinde bugünkü hadisenin üzerinden  tartışmayı sürdürecek" şeklinde konuştu. 

BİZE KAVGACI DERLER AMA...

"Biz kavgayı bitirip hizmet vermelerini bekliyoruz" diyen Karataş şöyle devam etti: "Biz İzmir' de yaşayan insanlar olarak ne bekleyeceğiz'  Kavgayı bitirip hizmet vermelerini bekliyoruz ama bu saatten sonra  bunlardan ne bekleyeceğiz.  Bu devam edecek. Yakışık almıyor.  Zaten protokole bile gidip gelemez hale heldik. Ne zaman ne yaşanacağında artık bizim tarafımızdan kestirilemiyor.  Yazık ediliyor. 2017 yılındayız. Bu makama mevkiye sahip insanların biraz sulunet içinde olması gerektiği kanaatindeyim. Geçmiş zamanda MHP mensupları kavgacı olarak şanse ediliyodu. Günümüze geldiğimizde kavga içinde olmayacağız. Biz hiç bir zaman kavgacı olmadık sadece milli ve manevi değerlerin savunucusu olduk. Bugüne baktığımızda MHP İzmir ve  Türkiye genelinde birleştirici, bütünleştirici ifadeler beyanatlar veriyor. Başka İzmir yok Başka Türkiye yok."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.