Dolar 32,5121
%-0.11
Euro 34,7955
%-0.2
Altın 2.427,750
%-0.1
Bist-100 9.687,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Protokole garson, gazilere self servis

Protokole garson, gazilere self servis

Düzce Valiliği’nin 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında düzenlediği kahvaltıda kent protokolüne garsonlar servis yaparken, gaziler ve yakınları sıraya girip kendileri aldı.

  • Ege Postası
  • 19.09.2017 - 15:03

Gaziler Günü nedeniyle önce Anıtpark'ta tören düzenlendi. Valilik, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi'nce Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Dernek Başkanı Vedat Nefesoğlu'nun konuşması ardından parktaki tören sona erdi. Daha sonra Valilik tarafından gaziler ve şehit yakınları için verilen kahvaltı programına geçildi. Kahvaltıya Vali Zülkif Dağlı'nın yanında AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, vali yardımcıları, daire müdürleri de katıldı. Vali Dağlı, Milletvekili Keşir, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Zeki Yıldırım, Muharip Gaziler Derneği Şubesi Başkanı Vedat Nefesoğlu'nun oturduğu masa ile diğer protokol üyelerinin oturduğu masalara garsonlar tarafından servis yapıldı. Gaziler ve şehit yakınları ise kahvaltılarını sıraya girip kendileri aldı. Gazilerden bazıları yaşlı olmaları nedeniyle tabaklarına kahvaltılık alırken zorlandı. Bir gazinin, dolu tabağı ve bastonuyla masasına yürürken zorlandığı gözlendi. Gaziler ve şehit yakınları, kahvaltı ardından otelden ayrıldı.

GAZİLERE ‘SELF SERVİS’ UYGULAMASINA CHP’DEN TEPKİ

Gazilere yönelik bu uygulamaya sert tepki veren Milli Savunma ve İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan şu şekilde konuştu:

“Gaziler Günü’nde, şehit cenazelerinde en önde boy gösterenlerin, ‘vatan, millet’ deyince mangalda kül bırakmayanların bu vatan için savaşmış, bu toplumun minnet duyduğu gazilerimizi düşürdükleri duruma bakın! Sözüm ona gazilerimize minnet borcu için düzenledikleri etkinlikte, gazilerimize yönelik bu tavır kabul edilebilir değildir. Bu tavır aslında iktidarın şehitlere, gazilere yaklaşımının, gazilerle ilgili gerçek kanaatinin dışa vurumudur. Şehit cenazelerinde sarsıcı nutuklar çekenler, ‘kanı yerde kalmayacak’ edebiyatı yapanlar, şehit ailelerini yalnızca toplumun gözünü boyayacak törenlerde hatırlıyor. Yine gazilerimizin sürdürülmesi cefaya dönüşen hayatları karşılığında ülkemiz için yaptığı fedakarlığı gerçek anlamda sahiplenmiyor, sosyal hakları kısıtlanmış, hak ettiği itibardan mahrum edilmiş gazilerimizi Gaziler Günü’nde hatırlarmış gibi yaparak bir kahvaltı ikramını dahi onlara çok görüyorlar. Kendilerine servis yaptırırken, gazilere self-servis yaptırmaktan utanmıyorlar. İktidarın anlayışına göre şehit aileleri ve gazilerimiz, milletimizin paha biçilemez fedakarları değil çünkü. Üzerinden siyasi rant devşirilecek, takvimin belli günlerindeki merasimlere figüran kılınacak garibanlar onlar! Bir kez daha açıkça gördük! Şiddetle kınıyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.