Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Referandum protestosuna TOMA'lı müdahale

Referandum protestosuna TOMA'lı müdahale

İzmir'de dün gece referandum sonuçlarının belli olmasının ardından protesto gösterisi yapan gruba polis müdahale etti ve 4 kişi gözaltına alındı. Bornova Kurtuluş Caddesi boyunca da çok sayıda vatandaş balkonlarına çıkarak İzmir Marşı söyledi, referandum sonucunu protesto etti. O ilçede referandum gerginliği: Gözaltılar var

  • Ege Postası
  • 17.04.2017 - 10:30

EGEPOSTASI - Kentte üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu Bornova'da gece yarısından sonra Küçükpark'ta toplanan kalabalık grup, tencere ve tava çalarak referandum sonuçlarını protesto etmeye başladı. Polis gösterinin izinsiz olduğunu söyleyerek, 'dağılın' uyarısında bulundu, ancak protestocu grup sloganlar atarak tencere tava çalmayı sürdürdü. 

Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere biber gazı ve TOMA ile müdahale etti. Sokak aralarına kaçışan protestoculardan 4 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Öte yandan referandum sonuçlarının açıklanmasının ardından Bornova’nın çeşitli semtlerinde de protesto sesleri yükseldi. Özkanlar’daki Kurtuluş Caddesi’nde balkonlarına çıkan vatandaşlar, tencere tavalarla sonuçları protesto etti, bir ağızdan İzmir Marşı söyledi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Protestolar uzun süre devam etti. 

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.