Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Reina katliamcısı teröristle ilgili son durum

Reina katliamcısı teröristle ilgili son durum

Reina'ya saldıran Tacikistan uyruklu Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Maşaripov'un Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (TEM) sorgusu profesyonel bir ekip tarafından yapılıyor. Teröristle ilgili her saat yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 18.01.2017 - 19:04

CNNTürk'ün haberine göre, terörist Abdulkadir Maşaripov sorgu sırasında polisle diyaloğa girmeye başladı. Sorulan sorulara cevap verdiği öğrenilen teröristin, verdiği bilgiler tek tek kontrol edilerek doğruluğu inceleniyor.

YAKALANDIĞI EVE 6 OCAK'TA GİTMİŞ

Teröristin yakalandığı eve 6 Ocak'ta gittiği ve 16 Ocak tarihine kadar orada saklandığı ortaya çıkarken, polisin Abdulkadir Maşaripov'un 4 yaşındaki oğlunu arama çalışmaları ise sürüyor.

NEZARETHANEDE TEK BAŞINA TUTULUYOR

Reina saldırganı terörist Maşaripov'un Özbekistan'da bir üniversitede Fizik bölümünde eğitim aldığı tespit edildi. Ebu Muhammed El Horasani Kod adlı Maşaripov'un TEM nezarethanelerinin birinde yalnız başına tutulduğu öğrenildi. Gözaltında bir süre sustuğu iddia edildi.

Reina saldırganı teröristle ilgili son bilgiler ise şöyle:

- A Haber'in iddiasına göre, terörist Rakka'dan aldığı talimatla canlı bomba olmayı kabul etti ve aslında kendini patlatacaktı. Ancak Türkiye'de yapılan operasyonlarda bombayı taşıyan kuryelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Bombayı alacağı kurye gözaltına alınınca terörist silahlı saldırı gerçekleştirdi. 

- Teröristin Afganistan'da silahlı eğitim aldığı ortaya çıkmıştı. Güvenlik güçleri, özel eğitimli teröristi çözmek için diyalog kurmaya, sohbet edip bilgi almaya çalışıyor. Teröristin sorgu işlemleri devam ediyor, ifade işlemine henüz geçilmedi. 

- CNNTürk'ün haberine göre terörist emrin Rakka'dan geldiğini doğruladı. Terör örgütünün sözde Türkiye emiri Hoca Akın'ın yardımcısı olduğu öğrenilen Hoca Yusuf kod adlı İlyas Mamaşapirov'la eylemler üzerine görüştüğü ortaya çıktı. İnternette bir mesajlaşma programından haberleştiklerini, yaptığı keşifleri aktardığını söylediği iddia ediliyor. 

- CNNTürk muhabiri İsmail Umut Arabacı'nın verdiği bilgiye göre 'Yusuf Hoca' kod adlı terörist de gözaltında. 

- Reina saldırganıyla diyaloğa geçen bir kişinin Bursa'ya gitmesi üzerine bu sabah 27 kişi gözaltına alındı. Kayseri, Hatay, İzmir'den sonra Bursa'da da DAEŞ'e yönelik yeni bir operasyon yapıldı. 

197 BİN DOLARI DEAŞ VERMİŞ
-Teröristin kaldığı evde 197 bin dolar bulunmuştu. Paranın, saldırı sonrası teröristin kaçması için DEAŞ tarafından verildiği belirlendi.  Teröristin kaçma hazırlığı içinde olduğu, Rakka'ya gitmeye çalıştığı tespit edildi. Diğer örgüt üyelerinin de kendisine güzergah ayarlamak için çalıştığı belirlendi. Teröristlerin Suriye'den mi Irak üzerinden mi Rakka'ya gidebileceklerinin yollarını aradıkları ortaya çıktı. 

TERÖRİSTİN OĞLU ARANIYOR
-Teröristin saldırı sonrası eşinin yanına geldiği, 1.5. yaşındaki kızının eşiyle kaldığını, kendisinin 4 yaşındaki oğlunu alarak kaçtığı belirlenmişti. Terörist yakalandığında oğlu yanında yoktu. Çocuğun nerede olduğu araştırılıyor. 

"LÜTFEN BENİ VURMAYIN"
-Terörist operasyon sırasında karşısında polisi görünce "Lütfen beni vurmayın" demiş. 
-Teröristle ilgili bir diğer iddia ise kendisine yardım eden 3 kişinin yakalanması üzerine paniğe kapıldığı ve Konya'daki DEAŞ hücresiyle irtibata geçtiği yönünde. İstihbarat birimlerinin bu girişimi fark ettiği öne sürülüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.