Dolar 32,5879
%0.35
Euro 34,7856
%0.15
Altın 2.506,360
%0.88
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektörlerden Cumhurbaşkanı'na ödül

Rektörlerden Cumhurbaşkanı'na ödül

Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu, federasyonun Bilim Kurulu'nda eş başkan olarak yer alan 10 üniversitesinin rektörü ve 1 dekanın önerisi ile '15 Temmuz Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan layık görüldü.

  • Ege Postası
  • 15.08.2017 - 15:37

İzmir'de Kordon Otel'de düzenlenen basın toplantısına ödülle ilgili detaylı açıklama yapıldı şeçici kurula palaketler takdim edildi. Uluslarası Gazeteciler ve Televizyon Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tubcel, Erdoğan'ın yanı sıra 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde ülkenin barış ve huzuru için büyük uğraşlar veren bazı siyasilere, işadamlarına, belediye ve sivil toplum örgütü temsilcilerine de ödül verileceğini açıkladı. Federasyon Genel Başkanı Ahmet Tubcel, "Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yurt dışında verilen ödüllerde hem dengi olmayan insanlarla yarıştırıldığı, hem de bazı verilen ödüllerin siyasi olduğu Türk milleti tarafından biliniyor. Bunun içindir ki uluslararası basın temsilcilerinin oluşturduğu federasyonumuzun Bilim Kurulu'nun önerisiyle Sayın Cumhurbaşkanımız'a 'Milletin Nobeli' olan Uluslararası Demokrasi, İnsaniyet ve Barış Ödülü uygun görülmüştür" dedi.

Federasyon Bilim Kurulu eş başkanlarından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Mansur Harmandar, "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'daki duruşuyla bu ödülü hak etmiştir. Kabul ederse memnun oluruz. 15 Temmuz kara bir lekedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk Milleti'yle bütünleşmesiyle tersine çevrilmiştir. Bu unvanın kendisine verilmesi çok yerinde bir karar" diye konuştu.

'ÇOK ANLAMLI PROJE'

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal A. Çelebi de "Güzel Sanatlar Fakültesi'nin öncülüğünde, Uluslararası Gazeteciler ve Televizyoncular Federasyonu'nun organize ettiği bu projeye bölge üniversiteleri olarak biz de destek verdik. Bu proje bizim için çok anlamlı. Can-ı gönülden destekliyoruz. Projenin ayrıntılarını basın toplantısında açıklayacağız. Yapılacak kapsamlı açıklamayla ne denli önemli bir çalışma olduğu da görülecek" dedi.

FEDERASYONUN BİLİM KURULU'NDA YER ALAN İSİMLER

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar

Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin

Denizli Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Dalkıran

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.