Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rozet töreninde Karabağ'dan mesaj seli

Rozet töreninde Karabağ'dan mesaj seli

AK Parti'den istifa ederek CHP'ye katılan Belediye Meclis Üyesi Ali  Şenay'a rozet takma töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ "Önemli olan pazarlık yapmadan bir yerlere gelmek. Ali Şenay arkadaşımızın en ufak bir pazarlığı yok" dedi.

  • Ege Postası
  • 13.09.2017 - 14:11

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - Belediye Meclisi Üyesi  Ali Şenay, AK Parti'den istifa ederek CHP'ye transfer oldu. Şenay istifasını İlçe Seçim Kurulu'na verdikten sonra CHP Bayraklı İlçe Binası'nda imza atarak CHP'ye katıldı. Rozet töreninde konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ Bayraklı AK Parti İlçe Başkanı Özgür Hızal'ın kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi.

Karabağ "Geçenlerde bir açıklama oldu. Çanakkale'de içki içen arkadaşların AK Partili olduğu kamuoyunda söylendi. Biz de tekrarladık. Sayın İlçe Başkanı AK Partili Özgür Hızal arkadaşımız beni eleştiren bir tavır içine girdi. İçeriği okusaydı başlıkla çelişen bir tablo yoktu. Benim orda söylemek istediğimi pek anlamamış" dedi. Kişilerin parti değiştirmesinin normal olduğunu ancak provakatif amaçla yapılmasının doğru olmadığını vurgulayan Başkan Karabağ "Bir insanın parti değiştirmesi olabilir. Niçin o partiye gittiği önemli ve nasıl durduğu önemli. Bir insanın nerden geldiği önemli değildir. CHP burada oylarını nasıl büyüttü' Eğer AK Partililer, MHP'liler, diğer partililer bize oy vermeseydi biz büyüyebilir miydi? Bana oy vermek isteyene ben verme deme şansına sahip değilim ki" dedi.

"NEREDEN GELDİĞİ DEĞİL NASIL DURDUĞU ÖNEMLİ"

Partiye gelmek isteyenlere de 'sen gelme' diyemeyeceklerini belirten Başkan Karabağ "Sen AK Partilisin bana oyunu verme demem kadar garip bir şey olamaz. Partime gelmek isteyene sen gelme diyemem. Benim orada demek istediğim şuydu. Bir insan provokatif amaçla bir partiye gelebilir, bu gelişleri tespit etmek gerekir ve üye yazımlarını ona göre yapmak gerekir demek istedim. Okusa anlayabilirdi. Bu arkadaşımızın, Özgür Hızal'ın basın açıklamasından sonra partimize gelmesi bizim AK Parti ve diğer partilere bakış açımızı gösteriyor. Bir insanın nereden geldiği değil, ne amaçla geldği ve o partide nasıl durduğu önemlidir. Şimdi biz kendi partimiz içinde 30 yıldır bu partiye üye olan insanların parti içi yarışlarda istemedikleri bir adam belediye başkan adayı olduğunda gidip başka partilere çalıştığını biliyor muyuz, biliyoruz arkadaşlar. O arkadaşımız mı sağlamdır, Ali Şenay arkadaşımız mı sağlamdır" ifadelerini kullandı.

"PAZARLIĞIN OLMAYACAK"

Ali Şenay'ın yürekli bir harekette bulunduğunu dile getiren Başkan Karabağ, "Arkadaşımızı tabi arıyorlar, Ali Şenay arkadaşımız yürekli bir davranış gösterdi. İktidarda olan bir partiyi bırakıp buraya gelmek kolay iş değildir. Bunu siyaset yapan arkadaşlar bilir. Bir kere arkan sağlam olacak. İkincisi, geldiğin yerdeki insanla bir pazarlığın olmayacak. Ali Şenay'ın bizimle en ufak pazarlığı olmamıştır. Bizimle yaşadığı ilşkiler içinde kendi meclis üyelerimiz gibi ona davrandığımızı görmüştür. Belediyede halkın sorunlarını çözerken halkın haklı taleplerini çözebildiğini görmüş. Haksız taleplerini de talep etmemiştir. Bizimle yola devam etmek istedi. CHP'de bizimle beraber Bayraklı'ya hizmet etmek istedi. Teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte AK Partili meclis üyelerimizle ilişkilerimiz medeni seviyede sürecektir" şeklinde konuştu.

"İNANILMAZ İNSANLAR BUNLAR"

CHP'de üye iken başka partilere çalışan partilileri kast ettiğini vurgulayan Başkan Karabağ "Sen şimdi partini başka partiye satacaksın, ben partiliyim diyeceksin. Benim kast ettiğim partililer bunlar. Ruhu partili olmayan bedeni başka yerde olan insanlar. Gelmişler özellikle Belediyelerin olduğu yerlerde rant peşinde koşup oğlunu işe sokmak için bu partiye girmiş insanlar var. Her dönem delege seçimlerinde ortaya çıkıyorlar. Sonra hiç bir seçimde ortada görünmüyorlar. Geliyorlar delege seçimleri kongrelerde inanılmaz insanlar bunlar. Bunları partide bence  üyeleri yenileyerek def etmek gerekiyor. Partimizin büyümesi adına bizimle çalışmak isteyen her partiden insan kapımızın açık olduğunu söyleyebilirim. Biz çalışırız. Yeter ki nereden geldiği değil, bizimle nasıl durduğu önemlidir.  Yürüdüğümüz yolda bizi satmayacak insan lazım arkadaşlar. Üye yazılıp bizi her seçimde satan adamlardan bıktık. Bizi büyütmeyenler bu adamlar. Her yerde arıza çıkarıyorlar. Bunlar  kurultaylarda kongrelerde olay çıkarıyor. Bu nedenle CHP içinde kavga var lafı hep söyleniyor.  Ali Şenay'la bundan sonraki süreçte kardeşçe çalışacağız. Kendisini 40 senedir tanırım. Bu bölgenin insanıdır. Mecliste kırıcı bir davranışı olmamıştır. Bundan sonra da kardeşçe duygularla  çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Partimizi büyütmeye devam edeceğiz" açıklaması yaptı.

"NASIL VAGON EKLERİZ"

CHP İlçe Başkanlığı'nda yapılan rozet takma töreninde konuşan  İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın Bayraklı için şans olduğunu söyleyerek "Bayraklı ilçe olduğunda kimse CHP ile bugünleri göreceğine inanmıyordu. Bir Hasan Karabağ gerçeği vardı. Yerel hizmetlerden anlaması ve tecrübesinden, partinin çeşitli kadrolarında görev yaparak buraya gelmesinin Bayraklı'ya ne kadar artı getirdiği, geçilen yere değil, seçilen yere getirdiği ortadadır. Bu da CHP Bayraklı'ya kent kimliği kazandırdı. Delege seçimlerimiz başladı. Bu seçimlerde barış, huzur , demokrasi ve CHP'nin iktidara olan yürüyen lokomotifin arkasına nasıl bir daha vagon eklerim onun hesabını yapacağız. Ne yazık ki parti içinde bazı arkadaşlarımız lokomotifi devirmek için uğraşıyor. O lokomotif devrildiğinde o vagon kendiliğinden kopacaktır. Ama hiç bir kudret Bayraklı Halkı bunlara izin vermeyecektir. Örgüt izin vermeyecektir. Biz adaletten yanayız. Barış içinde demokratik çerçeveler içinde bayraklının ne kadar zor bir bölge olduğunu, bu noktaya nasıl geldiğini hepimiz biliyoruz. Küçük hırs ve beklentilerimizi düşüncelerimizi bir kenara bırakacağız. Büyük düşüneceğiz, hedeflerimizi büyüteceğiz. CHP'yi Türkiye'de iktidara taşıyacağız. Bayraklı'da kimin ilçe başkanı olduğu hiç önemli değil. Önemli olan Bayraklı'da CHP'nin yerelde iktidar olması. Herkesin bu noktada düşünerek kavgasız gürültüsüz şeffaf bir şekilde tüm mahallelerin  seçimlerini tamamlaması lazım. Tarihleri duyurduk. Kimsenin endişesi olmasın. Hiç bir ilçede Bayraklı'da uygulanan demokrasi asla uygulayamaz. Kimseden korkumuz yok. Halka hizmet için buradayız. Hasan Karabağ bir değerdir. Bayraklı için bir şanstır. Bir hizmettir" ifadelerini kullandı.

"BEN İCRAATLA İLGİLENİYORUM"

Bayraklı İlçe Örgütü'nde CHP'ye geçişini sağlayan imzayı atan Belediye Meclisi Üyesi Ali Şenay ise "Ben konuşmayı fazla sevmiyorum. Hep icraatla ilgileniyorum. 10 senedir AK Parti'ye üyeydim. Son dönemde de meclis üyesi olarak seçildim.  Konya Ereğliliyim. 40 yıldır burada oturuyorum. İcraata bakıyorum. Çalışan bir partinin yanında omakla gurur duyuyorum. Bundan sonra sayın başkan ve meclis üyeleriyle çalışacağız. İsteğiniz olursa buradayız. Hepinize teşekkürler" dedi. 

 

AK Parti'de ŞOK istifa!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.