Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ruhsat alamadığı gerekçesiyle oturma eylemi başlattı

Ruhsat alamadığı gerekçesiyle oturma eylemi başlattı

İzmir'in Urla ilçesinde açmak istediği işletmeye belediye tarafından 18 aydır ruhsat verilmediğini öne süren kişi, ilçe meydanında oturma eylemi başlattı İzmir'in o ilçesinde ruhsat isyanı

  • Ege Postası
  • 08.08.2017 - 12:19

Urla Belediyesinden 18 aydır işletme ruhsatı alamadığını ileri süren kişi, ilçe meydanında oturma eylemi başlattı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda, bir bank üzerine pankartlar açarak oturma eylemi başlatan Çoşkun Akarcalı, Sanat Sokağı'nda kafe ve sergi bahçesi açmak için müracaat ettiğini, yaptığı tüm girişimlere rağmen 18 ay boyunca işletme ruhsatı alamayınca durumu protesto etmek için bu yola başvurduğunu söyledi. 

Çadır kurmak için izin alamayınca bank üzerinde eylemini gerçekleştirmeye karar verdiğini belirten Akarcalı, "Ben sadece adalet istiyorum. Sadece sosyal demokrat tavır sergilenmesini bekliyorum. Ben 18 aylık mücadelemde yoruldum, hasta oldum. Sanat Sokağı'nın gelişmesine, Urla'ya katkı koymaya çabalıyorum. İşlemlerim eksikse, yaptıklarım hatalıysa bunu Urla Belediyesinin bana bildirmesi gerekir. Ruhsatı vereceklerini de vermeyeceklerini de bana söyleyemiyorlar." dedi. 

- Başkan Uyar: "İstenilen projeleri kuruma teslim etmedi"

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akarcalı'nın Koruma Bölge Kurulunun istediği projeleri kuruma 4 aydır teslim etmediğini belirterek, "Burada işletmelerimize yardım ve destek vermeye çabalıyoruz ancak Sayın Akarcalı, 1 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun istediği projeleri 4 aydır kuruma teslim etmedi. Bu nedenle de kuruldan çıkacak karara göre ruhsat işlemi yapacak olan Urla Belediyesi herhangi bir işlem yapamıyor. Ruhsatı verebilmemiz, Koruma Kuruluna Sayın Akarcalı'nın vereceği belgeler ve buradan çıkacak olumlu karar ile gerçekleşebilir." ifadelerini kullandı. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.