Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ruhsat krizine genel merkez el koydu

Ruhsat krizine genel merkez el koydu

Konak Belediyesi’nde krize yol açan alkol ruhsatı çıkmazına CHP Genel Merkezi el koydu. Belediye meclis üyeleriyle flaş bir toplantı gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger’in, alkol ruhsatlarıyla ilgili krizin çözümü için talimat verdiği öğrenildi. Gökdelenler bölgesinde ruhsat krizine genel merkez el koydu

  • Ege Postası
  • 14.08.2017 - 15:41

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde aldığı imar kararlarıyla sık sık tartışmalara yol açan Konak Belediyesi’nde gündeme gelen son gelişmeler yeni bir krizi de beraberinde getirdi.

MECLİSTE ÇATLAĞA YOL AÇMIŞTI

Yeni kent merkezi olarak adlandırılan bölgede faaliyet gösteren kafe ve restoranlara içki ruhsatı vermeye hazırlanan Konak Belediyesi’nin bu hamlesi belediye meclisinde krize yol açtı. Geçtiğimiz ay gündeme gelen söz konusu değişiklik için belediye meclisinin yürüttüğü çalışmalar parti içinde bölünmeye yol açarken, kriz de henüz aşılamadı. Aralarında Türkiye İş Bankası iştiraki olan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (İŞ GYO) tarafından yapımı devam eden ve yatırım maliyeti 450 milyon lira olan Ege Perla Projesi’nin de yer aldığı gökdelenler bölgesinde verilecek ruhsatlar konusunda uzlaşma sağlanamayınca tüm girişimler de askıda kaldı.

RUHSAT ÇIKMAZINA GENEL MERKEZ MÜDAHALE ETTİ

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın çözülmesi için gayret sarf ettiği bu çıkmazda, yeni kent merkezinde verilmek istenen içki ruhsatlarının sadece Ege Perla ile sınırlı olduğunu savunan meclis üyelerinin karşıt görüşü süreci tıkadı. Herkese aynı ruhsatın verilmesi ve tüm yatırımcılara eşitlik sağlanması için görüş sunan ve büyük kısmı kamuoyunda “Yalı Grubu” olarak da bilinen Başkan Pekdaş’a muhalif meclis üyelerin bu tavrı tartışmalara yol açtı. Ruhsat düzenleme sürecinde herkese eşit davranıldığını ve düzenlemenin belli yatırımcılarla sınırlı olmadığını savunan Başkan Pekdaş’ın konuyla ilgili çabaları sonuçsuz kalınca devreye Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel merkezi girdi.

CHP’Lİ AKSÜNGER DEVREYE GİRDİ

Gelişmeleri yakından takip eden ve krizin çözümü için bizzat CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiği öğrenilen partinin genel başkan yardımcılarından Erdal Aksünger CHP Konak İlçe Örgütü ve meclis üyeleriyle sürpriz bir toplantı gerçekleştirdi. Meclis üyelerinden düzenlemenin önünün açılmasını isteyen Aksünger’in, konuyla ilgili detaylı bilgi istediği ve ayrıca ortada söz konusu ruhsat taleplerine engel bir durum bulunmadığını ilettiği de öğrenildi. Yapılan görüşmenin ardından mecliste bekleyen önergenin önümüzdeki ay içerisinde çözüme kavuşması beklenirken, gerekli meclis kararının alınmasıyla birlikte yeni kent merkezi olarak adlandırılan bölgedeki tüm yatırımcılara istenen ruhsatların verilmeye başlanacağı belirtildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.