Dolar 32,3657
%0.15
Euro 34,9440
%-0.35
Altın 2.325,400
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rus Dışişleri’nden Kuzey Kore açıklaması!

Rus Dışişleri’nden Kuzey Kore açıklaması!

Rus Dışişleri yetkilileri, Kuzey Kore’nin uzun menzilli füzelere monte edilebilen bir hidrojen bombası denediğini açıklaması nedeniyle ‘çok endişeli’ olduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2017 - 15:10

Sputnik’in haberine göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan Kuzey Kore'nin ‘bugüne kadarki en güçlüsü' olarak nitelenen hidrojen bombası test etmesine ilişkin yapılan açıklamada, söz konusu denemenin ‘uluslararası hukuka itaatsizlik olduğu' ve bu nedenle 'en güçlü kınamayı hak ettiği' belirtildi.

Kore yarımadasındaki sorunların çözülmesi için diyalog ve müzakere çağrısında bulunulan açıklamada, Rusya ve Çin'in yol haritası da bir kez daha hatırlatıldı.

Rusya ve Çin'in teklifi, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerini durdurmasını ve bunun karşılığında ABD ile Güney Kore'nin ortak askeri tatbikatlarına ara vermesini öngörüyor.

Pyongyang bu sabah sismolojistlerin güçlü bir yer sarsıntısı tespit etmesinden saatler sonra 6. nükleer denemelerinin ‘mükemmel bir başarıyla' sonuçlandığını açıklamıştı. Kuzey Koreli yetkililer, denemede atom bombasından çok daha güçlü bir silah olan hidrojen bombası kullandıklarını söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.