Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya'dan dalga geçer gibi açıklama

Rusya'dan dalga geçer gibi açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini duyurdu. Rusya, ABD gemisinden atılan 59 füzeden 23'ünün isabet ettiğini, 36'sının nereye düştüğünün bilinmediğini savundu.

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 15:55

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının ardından Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini duyurdu. Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'yi Esed rejiminin İdlib'de kimyasal silah kullandığına ikna eden kanıtların ne olduğuna dair açıklama beklediklerini söyledi.

6 MİG UÇAĞI VE RADAR SİSTEMİ VURULDU

ABD'nin attığı füzelerden sadece 23'ünün Şayrat Hava Üssü'ne isabet ettiğini savunan Konaşenkov, "Rus radarları üsse düşen 23 füzeyi tespit etti. Geri kalan 36 füzenin nereye düştüğü belli değil." dedi.

Konaşenkov, "Saldırıda eğitim merkezi, depo, kantin, tamirat için hangarlarda bulunan 6 Mig-23 uçağı ve radar sistemi vuruldu. Pist, taksi yolları ve park halindeki uçaklar zarar görmedi." ifadelerini kullandı.

ABD'nin askeri üssü vurma planlarını daha önceden yaptığını öne süren Konaşenkov, rejime ait altyapıların korunması amacıyla Suriye'nin hava savunma sistemini güçlendirmesine yardım edeceklerini söyledi.

PESKOV: BİLGİ VERİLDİ

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'yi vurmadan önce ABD'nin kendilerini önceden bilgilendirdiğini söyledi.Peskov, ABD'nin, Suriye'nin Humus kentindeki Şayrat hava üssünü vurmadan önce kendilerini bilgilendirip bilgilendirmediği sorusu karşısında, "Bilgi verildi" dedi.

Peskov, ABD tarafının doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in arayıp aramadığı sorulunca ise, "Kimse Putin'i aramadı. Bilgiler, var olan bilgi paylaşım kanalları üzerinden geldi" yanıtını verdi.

‘59 FÜZEDEN 23’Ü ÜSSE İSABET ETTİ’

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD’nin Suriye’nin Humus kentindeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği saldırının uzun zaman önce hazırlandığını belirtti.

ABD’nin Şayrat’a 59 füze fırlattığını ancak bunlardan sadece 23’ünün üsse isabet ettiğini kaydeden Konaşenkov, geri kalan 36 füzenin nereye düştüğünün bilinmediğinin altını çizdi.

Rus devlet televizyonu Rossiya 24, 9 uçağın vurulduğunu ancak ana pistin fazla zarar görmediğini duyurmuştu. Sputnik muhabirinin bölgeden bildirdiğine göre de ABD'nin Suriye saldırısı sonucunda 5 avcı uçağının vurulduğu iddia edilmişti.

Gerilim had safhada! İran'dan ABD'ye sert sözler

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Twitter'dan yaptığı açıklamada ABD'yi El Kaide ve DEAŞ'ın yanında durmakla suçladı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Washington'un Suriye'de Şayrat Hava Üssü'nü sahte gerekçelerle vurduğunu söyledi.

Zarif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'yi söz konusu saldırıyla El Kaide ve DEAŞ'ın yanında durmakla suçladı.

İranlı bakan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "ABD, 80'li yıllarda (eski Irak lideri) Saddam Hüseyin'in İran'a karşı kimyasal silah kullanmasına yardımcı oldu. Ardından önce 2003'te (Irak'a saldırı düzenlemek için), şimdi de Suriye'de kimyasal silahlarla ilgili sahte suçlamaları kullandılar."

ABD'nin Suriye'yi vurmasının ardından İran'dan sert açıklama

İran, ABD'nin Suriyedeki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği füze saldırısını şiddetle kınayarak, saldırının uluslararası hukuka aykırı tehlikeli bir hareket olduğunu belirtti.İran Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaprak, İran, Amerikan savaş gemilerinden Suriyedeki Şayrat Hava Üssü’ne yapılan saldırıyı ve her türlü tek taraflı askeri eylemi şiddetle kınıyor ifadelerine yer verdi. 

Başkan Trump'ın talimatının ardından Doğu Akdeniz’de konuşlu USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden ateşlenen 59 Toma Hawk füzesi, Suriye'nin Şayrat Hava Üssü'nü vurdu.

İsrail ve Suudi Arabistan, Avustralya'nın ardından ABD'nin Suriye'yi füzelerle vurmasına İngiltere'den de destek geldi. Fransa "ABD saldırı ile ilgili bizi bilgilendirdi" şeklinde açıklama yaptı. İran ise Suriye'deki hava üslerinin vurulmasını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı'na ait internet sitesinde, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin, "ABD'nin Suriye'deki kimyasal saldırıyı gerekçe göstererek Şayrat Hava Üssü'ne saldırmasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kasımi açıklamasında, "bu gibi tek taraflı adımların" Suriye ve bölgedeki sorunları daha karmaşık hale getireceğini savundu. 

Şam'dan çok sert açıklama!

Suriye Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "ABD'nin bu yaptığı aptalca ve sorumsuzca bir davranış" ifadelerine yer verildi.

Suriye Devlet Başkanlığı, ABD'nin Humus'taki Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği saldırıyı 'ahmakça ve sorumsuzca' olarak niteledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ofisinden yapılan açıklamada, "ABD'nin bu yaptığı, sağduyusuzluğunu ve gerçeklikler karşısındaki siyasi ve askeri körlüğünü ortaya koyan, aptalca ve sorumsuzca bir davranıştır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.