Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi İzmir'den 15 Temmuz açıklaması

Saadet Partisi İzmir'den 15 Temmuz açıklaması

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, milletin 15 Temmuz’da vatan hainlerine ve onların arkasındaki küresel güçlere karşı bir destan yazdığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 16:52

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen SP İl Başkanı Hazırbulan, ülkemizde ilk defa bir darbenin halkın meydanlara inmesi ile başarı elde edemediğini dile getirdi. Milletin o gece ihanet şebekesine karşı tek vücut olduğunu vurgulayan Hazırbulan, halkın şanına yakışır bir mücadele verdiğini ifade etti. Hazırbulan, "Bu tehlikenin bertaraf edilmesi en başta Allah’ın yardımıyla, sonra, vatan sevdasına sahip milletimizin canını ortaya koyarak tankların ve namluların karşısına mertçe dikilmesiyle olmuştur. Milletimizin cansiperane duruşu ve üstün cesareti bunu engelledi. 15 Temmuz’un yıldönümünde şehitlerimizi ve gazilerimizi kahramanlıklarıyla ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz. O gece bu tehlike atlatıldı. Ancak milletçe ülkemize karşı yöneltilen her türlü tehlikeye ve tehdide karşı her zaman teyakkuzda olmalıyız. Zira düşmanlarımız pusudadır" diye konuştu.

"FETÖ ELEMANLARINI ABD VE AB ÜLKELERİ KORUYOR"

15 Temmuz darbesi girişiminin gerçek yüzünün dış destek ortaya konmadan tam olarak anlaşılamayacağının altını çizen Saadet Partisi İl Başkanı Hazırbulan, "ABD, FETÖ denilen terör örgütünün başını korumayı sürdürmektedir. Üstelik çuvallar dolusu belge gönderilerek iadesi istenmesine rağmen bunu yapmaktadır. Darbe gecesi derin ve manalı bir sessizliğe bürünerek bu hain girişim hakkında dillerinden kınama bile çıkmayan AB ülkeleri, kendilerine sığınan darbecileri koruma altına almışlardır. Yani, ülkemizde seçilmiş iktidara karşı darbeye kalkışan bir terör örgütünün elemanları ABD ve AB ülkelerince korunmaktadırlar. Bu yapılanlar ülkemize karşı bir düşmanlığın açık ispatı değil midi? Ülkemize ve milletimize bunu reva gören ülkelerle stratejik müttefikliği sürdürmek, aynı birlik içinde olmak için çabalamaya devam etmek ne anlam taşır" dedi.

Örgütün siyasi ayağının ortaya çıkartılmamasının hayati önem taşıyan bir eksiklik olduğunu savunan Hazırbulan, FETÖ’yü besleyen, itibar kazandırarak palazlanmasını sağlayan siyasilerin açığa çıkarılıp adalete teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Hazırbulan, şöyle devam etti:

"Bir yandan FETÖ elemanlarından içeride hesap sorulurken, bu hesap siyasi ayağı oluşturan kısımdan da sorulmalıdır. Aynı zamanda örgütün bugünkü noktaya gelmesinde önemli paya sahip ülkelerden de bunun hesabının sorulması, hesap sorulamıyorsa söz konusu ülkelerle ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi, gerekirse ilişkilerin asgariye indirilmesi lazımdır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.