Dolar 32,5542
%0.13
Euro 34,8938
%0.66
Altın 2.436,280
%0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet'te referandum çatlağı

Saadet'te referandum çatlağı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyu kullanacaklarının açıklamasının ardından, İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyen üst düzey parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup partili, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.  Oylarını İzmir'de basın toplantısıyla açıkladılar

  • Ege Postası
  • 08.04.2017 - 16:10

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz günlerde ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını açıklayarak, referandum çalışması yürütmeyeceklerini bildirmişti. Bu açıklamaların ardından, genel merkezin aldığı kararda tüm parti teşkilatlarına iletildi. İzmir’de ise farklı bir gelişme yaşandı. İzmir’de bir araya gelen üst düzey parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu partililer, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiş için yapılacak anayasa değişiklik referandumun ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.

Bornova Manavkuyu Öğretmen Evindeki toplantıya, Saadet Partisi Genel Merkez İdare Kurul Üyesi Bayram Sakartepe, İzmir İl Müfettişi Burhanettin Barbak, eski Anadolu Gençlik Derneği İl Başkanı ve eski Saadet Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı Cemal Arıkan, İzmir İl Başkanlık Divanı Üyesi Kamil Bilgili, İzmir İl Disiplin Kurumlu Başkanı Mustafa Korkmaz da katıldı. Basın toplantısında açıklamayı ise Genel İdare Kurul Üyesi Bayram Sakartepe yaptı. Sakartepe, parlamenter sistemin aksaklıklarına değinerek, Türkiye'nin 16 Nisan'da ayağındaki prangalardan kurtulacağını söyledi. Sakartepe, "Bu ülkede atanmışlar yıllarca seçilmişleri hükümranlık kurdular. Artık bu ülkede vesayetin bitmesi gerekiyor; aslında başkanlık sistemine geçmekle milletimiz 150 yıllık prangalarından kurtuluyor, vesayet rejimlerinden kurtuluyor. Bu ülkede kaç defa darbeye maruz kaldık. Bunda da en çok milli görüş darbeye maruz kaldı. 28 Şubat'ın en karanlık günlerinde, en soğuk günlerinde, halkın oyuyla seçilmiş milletvekillerimize yemin ettirilmedi, vatandaşlıklardan çıkarıldı. Partimiz kapatıldı, siyasi yasaklara maruz kaldık. Halkın seçtiğini rahmetli Erbakan hocamıza karşı antidemokratik her türlü uygulamaya maruz kaldık. Vesayet rejiminden ve prangalarından inşallah 16 Nisan'da milletimizin kurtulacağını düşünüyorum. Türkiye 15 Temmuz'da son haçlı seferini bertaraf etti. Türkiye'nin işgal planlarını bozdu" dedi. 

"TÜRKİYE'NİN BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇMESİ GEREKİYOR"
Geçmişten örnekler veren ve bazı siyasi parti temsilcilerinin Başkanlık Sistemini savunduğunu anlatan Bayram Sakartepe, "15 temmuz'un devamının gelmesi gerekiyor; işte millet kendi eliyle tekrar devletini yapılandırmak istiyor. Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Süleyman Demirel, Muhsin Yazıcıoğlu gibi giderler hepsinin ittifak ettikleri bir konu vardı; mutlaka başkanlık sistemine geçilmesi noktasında. Olaylara bakış açımız farklı olabilir, sorunları çözüme biçimimizde farklı olabilir; ama bazı meseleler vardır ki el ele gönül gönüle bir arada olmamız gerekiyor. Devletin her kademesinde görev almış, milletin bağrından çıkanlar bize bir tecrübe bıraktı. Bu milli tecrübeyi kullanmamız lazım. Türkiye'nin mutlaka Başkanlık Sistemine geçmesi gerekiyor. Bu referanduma 'evet' denilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Bu söylediklerimiz geçmişte söylendi. 2017 Türkiyesin de ilk kez idealleri gerçekleştirme fırsatı bulduk" şeklinde konuştu. 

Sakartepe, son olarak şöyle devam etti: 
"16 Nisan 2017 tarihi aslında milletimizin özlemlerine hasretlerin ne bir adım kalmıştır. Bu fırsatı belki tarih sürecinde bir defa daha yakalayamayabiliriz. Ondan dolayı hepimizin siyasi parti ayrımı gözetmeden, milli bir mesele olarak buna sahip çıkmamız gerekiyor. Zira dünyada bir üstünden geçmiyor, olağan üstü bir şartlardan geçiyor. Bölgemize ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bizim çok güçlü olmamız gerekiyor. 1000 yıllık devlet gene gelinliğine ülkemiz şu günlerde yaşanan olaylarında farkında. Ben ve arkadaşlarım bugün bu referandumda 'evet' diyeceğimizi kamuoyuna duyurmak için sizlerle beraberiz. Bu mesele ne Ak Parti meselesi, ne Milliyetçi Hareket Partisi meselesi, ne de Büyük Birlik Partisi meselesi; bu mesele bu ülkenin ve milletimizin geleceğinin meselesi. Aslında 16 Nisan'da ülkemizin geleceği oylanmaktadır. Bizler 16 Nisan'da 'Evet' dediğimizi kamuoyuna deklare ediyoruz, açıklıyoruz."
Basın toplantısına ayrıca, geçmişte teşkilatlarda görev almış çok sayıda milletvekili adayı, belediye başkan adayları ve mevcut yönetim kurulu üyeleri de katıldı. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.