Dolar 32,5253
%0.04
Euro 34,8412
%0.51
Altın 2.428,490
%-0.18
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık sendikasından 8 Mart sitemi

Sağlık sendikasından 8 Mart sitemi

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Hasta çocuğu için refakat izni alamayan annenin mağduriyetini nasıl açıklanabili? 112 çalışanı yeni bebeği olmuş anneyi rızası olmadan başka yere görevlendirmenin neresi doğru" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2017 - 12:31

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, ağır iş yükü, mobbing, şiddet ve geri planda bırakılma gibi kamu çalışanlarının karşılaştıkları temel sorunlarda en fazla mağduriyeti kadınların yaşadığını belirterek, şunları söyledi: 

"Bu sorunlar sadece çalışma hayatının değil, kadınlarımızın aile ve sosyal yaşamını da olumsuz yönde etkilemektedir. Kamuda çalışan annelerin hala kreş sorunu yaşamaktadırlar. Torununa bakan büyükanne için devlet para vereceğiz deyip aileye destek olacağını açıklarken, bebeğini emzirmek için süt iznini kullanan annenin döner sermayesinden kesinti yapılmasını akıl almamaktadır. Hasta çocuğu için refakat izni alamayan annenin mağduriyetini nasıl açıklamak lazımdır. 112 çalışanı yeni bebeği olmuş anneyi rızası olmadan başka bir yere görevlendirmenin neresi doğrudu? Geçici görevlendirilen, ücra yerlerde yalnız çalışmaya mahkum edilen kadınlarımız için güvenli barınma imkanları ne zaman oluşturulacaktır ' Anayasa değişikliği kadın haklarının korunduğu uygulamalarla ve düzenlemelerle anlamlıdır. Bizim de beklentimiz budur. Umarız ki Türkiye ve Türk kadınları 8 Mart'ları umutlu ve güzel karşılar. Türk milleti dünya kurulduğundan beri kadınlara özel bir önem vermiştir. Bunu destanlarımızdan, atalarımızın hayatında da açıkça görebilirsiniz. Umarız ki kaybettiğimiz anlayışı yeniden kazanırız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.