Dolar 32,3654
%0.15
Euro 34,9546
%-0.32
Altın 2.325,560
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıksız üye sistemine CHP’de yüksek tepki

Sağlıksız üye sistemine CHP’de yüksek tepki

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak delege seçimlerinde mahallelerde çalışandan yana tavır sergileyeceklerini söyledi. Başak “Emekten, alın terinden tarafız. Mahallelerde çalışacağız” dedi. Sağlıksız üye sistemine CHP’de yüksek tepki!

  • Ege Postası
  • 19.08.2017 - 09:59

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP’de ertelenen kongre takvimi sonrası ilçelerde çalışmalar hız kazandı. Delege olmak isteyen partililerin kulis görüşmeleri sürerken ilçelerde parti için çalışan isimler de adaletsiz üye kaydı sisteminden duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dile getirmeye başladı. Mahallelerde parti için herhangi bir şekilde çalışmadığı ancak üye kaydında tüm tanıdık ve ailesinin yazılı olması nedeniyle sandıktan delege çıkma ihtimali yüksek kişilere savaş açan CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, “Emekten taraf olacağız” dedi.

Delege seçimleri konusunda parti içi sağduyu oluştuğunu söyleyen Başak “Delege konusunda sağduyu var. Ben emek veren kişilerin delege olmasını istiyorum. Partiye kayıtlı ama 3 sene 5 sene partiye uğramamış, hiç çalışmamış kişilerin delege olmasını istemiyorum parti de istemez. Burada emek sarf etmiş, koşturmuş, bayraklama yapmış, sandıkta durmuş seçimde ve alanda çalışmış, kapı kapı gezmiş insanların delege olması için, ‘şucu, bucu, ocu, benden değil, bana oy verir vermez’ hesabı yapmadan bu insanların delege olması için ben çaba sarf edeceğim. Ne kadar gücüm yeterse” diye konuştu.

KENDİMİZDEN TARAF OLAN DEĞİL, ÇALIŞANDAN TARAF OLACAĞIZ

Parti içindeki yapılarda kimlerin aktif çalıştığının ortada olduğunu belirten Başak, sağlıksız üye sistemi nedeniyle hiç çalışmadan delege olabileceğine inananların karşısında çalışanları destekleyeceklerini belirterek, “Onun dışında bir şeyin içinde değilim, Artık herkes biliyor beni. Biz, kimlerin çalıştığını, hepimiz biliyoruz. Gruplara ayırdık, çalışma programları düzenledik, kim var kim yok, kim geldi biz biliyoruz. Bir kişi gelecek ‘ben mahallede güçlüyüm, sandık kuracağım delege olacağım’ diyecekler olacak. Biz de yapmamak için çaba sarf edeceğiz. Üye sistemi var sağlıksız, ailesini etrafını yazmı9ş. Hiç gelmiyor partiye ‘sandığı koyacağım, delege olacağım’ diyor. Her gün buraya gelip çaba serf eden adam delege olamayacak. Bunun önüne geçmek için birebir mahallelerde insanlarla çalışacağız ve anlatacağız. Bizim o konuda bir tarafımız olacak. Çalışandan taraf olacağız. Kendimizden taraf değil, emek ve alın terinden tarafız” ifadelerini kullandı.

ADALETSİZLİĞE UĞRAMIŞ VATANDAŞLAR

Çanakkale’de yapılacaka Adalet Kurultayı’na Konak’tan adaletsizliğe uğramış kişilerden oluşan bir liste vereceklerini söyleyen Başak, “Adalet Kurultayı’na İl Başkanı koordinesiyle çalışacağız. Ama Konak’ta  adaletsizlik yaşamış insanlardan oluşan bir liste hazırlayacağız ve İl Başkanlığı’na sunacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.