Dolar 32,5722
%0.1
Euro 34,9600
%0.38
Altın 2.422,280
%-0.04
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahil Güvenlik denizden mülteci topladı

Sahil Güvenlik denizden mülteci topladı

Bodrum'dan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan, uluslararası sularda botları su alınca bir kısmı denize düşen 48 mülteciyi, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

  • Ege Postası
  • 03.09.2016 - 15:46

Akyarlar'daki Aspat Beach sahilinden bu sabaha karşı 8 metrelik lastik botla denize açılan, Pakistan, Afganistan ve Suriyeli mültecilerden oluşan 48 kişi, Bodrum ile İstanköy arasındaki uluslararası sularda korkulu anlar yaşadı. Mülteciler, botları hava kaçırıp su almaya başlayınca denizin ortasında mahsur kaldı. Bazı mülteciler denize düştü, can yelekleri sayesinde hayatta kaldı. Bölgeden geçen yatçıların ihbarı üzerine, bölgede devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekipleri, hızla olay yerine giderek denizdeki ve bottaki sığınmacıları kurtardı. Bodrum'a getirilen mültecilere insani yardım yapıldı. O anlar, DHA kameraları tarafından görüntülendi. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı, kaçakların kurtarılma anı fotoğraf ve görüntülerini kendisine ait internet sitesinden paylaştı.

Akyarlar Ali Hoca Burnu'ndan 6 metrelik bota binerek Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçmeye çalışan yaklaşık 30 kişilik bir gurubun bulunduğu botun motoru arızalandı. Bunun üzerine mülteciler denizden çıkarak tekrar ilçeye döndü. Jandarma ve sahil güvenlik olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yunanistan'ın İstanköy adasında yayın yapan 'www.vimatisko.gr' adlı haber sitesi, son dört gün içinde Bodrum kıyılarından 345 kaçağın bot ve teknelerle adaya ulaştığını, buradaki mülteci sayısının 1400'ü aştığını belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.