Dolar 32,7007
%0.7
Euro 34,9095
%0.51
Altın 2.505,300
%0.84
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin 'Ege Postası İle Gündem'e konuk oldu!

Şahin 'Ege Postası İle Gündem'e konuk oldu!

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, 'Ege Postası İle Gündem' programına konuk oldu. Şahin, Kubilay'ı anma etkinliği, stat krizi ve parti içi önseçim konularında çarpıcı mesajlar verdi. Şahin, önseçim için "bal gibi olur" dedi ve ekledi: Önseçim yapılırsa Büyükşehir'e adayım! CHP'li Şahin 'Bal gibi olur' dedi ve ekledi:

  • Ege Postası
  • 19.12.2016 - 13:34

EGE POSTASI - Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı ve Köşe Yazarı Mithat Umutoğulları'nın 92.2 Radyo Ege Postası'nda hazırlayıp sunduğu Ege Postası İle Gündem programı yeniden start aldı.

KUBİLAY TÖRENİNDE FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Programın ilk konuğu, Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin oldu. Başkan Şahin, 23 Aralık Cuma günü gerçekleşecek  devrim şehidi Asteğmen Kubilay’ı anma töreninde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kendine konuşma verilmeyeceğini söyledi. Şahin, bu yıl resmi törene ilk kez vatandaşların alınmayacağını açıkladı, "Yanlış karar" dedi.  Şahin, aynı gün kentte olacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a da anma etkinliğine katılma çağrısında bulundu.

Şahin şunları söyledi;

"Çevre illerden gelen binlerce vatandaşlarla Kubilay anma törenlerini 99'dan bu yana gerçekleştiriyoruz. Laikliğin simgesi Menemen oldu. Biz Menemen olayından çıkarttık, gerici yobaz zihniyetin yaptığı bir olay haline getirdik. Çünkü geçmişte yaşananı tüm Menemen'e bağlamak yanlıştı. Çok gayret sarf ediyordum katılımın yüksek olması için ama son 3-4 yıldır vatanını milletini bayrağını özde seven dostlarımız kendiliğinden akın etmeye başladı. Menemen Laikliğin mabedi oldu. Olay Menemen olayından çıkıp Laiklik konusuna gelmişti. Rahatsız olan kesim oldu. 16 yıldır Menemen'i temsilen Menemenlilerin duygularını aktarmak adına törende konuşuyordum. Hiçbir kesinti yoktu. Geçen yıl Menemen Belediye Başkanı olarak konuşturmadılar. Devletimizin kararına saygı duyuyoruz. Bu yıl nasıl bir program olacak beklerken, bu yıl daha kısıtlayıcı bir törene dönüştürüldü.  Yürüyüş kortejiyle alana ulaşıyorduk. 10.30'da tören gerçekleşiyordu. Tören 09:00'a alındı. Dörtlü çelenk sunumu yapılacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Menemen Belediyesi ve Kubilay Ailesi çelenk koyacak. Konuşmalar şiir dinletisi olacak. Bana yine konuşma verilmedi. Devletin verdiği karara saygı duyuyorum ama yanlış bir karar. Resmi tören Yıldıztepe'de 09.45 gibi bitecek. Vatandaşlar resmi tören bittikten sonra saat 10:00'dan sonra Yıldıztepe'ye alınacak. Vatandaşlar resmi devlet törenine bu yıl alınmıyor. OHAL sürecinde olduğumuz gerekçesiyle böyle bir karar var. Tören bittikten sonra saat 10:00'dan sonra müsade var. Vatandaş alana gelip karanfil bırakabilecek. Doğru bir karar değil."

KEŞKE CUMHURBAŞKANIMIZ GELSE

Çünkü  'Terörü bitireceğiz' diyorsunuz. Birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik beraberlik yoksa terörü bitiremezsiniz. Laikliğin mabedi haline gelmiş bir anıtta halkın olmadığı bir törenle birlik beraberlik sağlanamaz. Devlet büyüklerine protestoden çekiniyorlar. Protesto yapılacaksa dışarıda da yapılır. Bundan çekinmemek gerekir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın aynı gün İzmir'de olması tesadüf. Devlet büyüklerinin orada protesto edilmelerinin sebeplerini geçmişte aramamak lazım. Uzun yıllardır Vali katılmıyor. Katılma olmayınca protesto oluyor. Keşke Cumhurbaşkanımız da gelse...Her yıl olmasa bile 2-3 yılda bir gelse. Başbakanımız gelse, bakanlarımız gelse... Protestoya maruz kalmalar olabilir. Her yıl geldiğiniz zaman bu protostoları ortadan kaldırabilirsiniz. Laiklik olmazsa demokrasi de olmaz. 16 yıldır Laikliği savuna mesajlar verdim.Yarınlarda 15 Temmuzlar olabilir mesajları vermeye çalıştık. Tüm konuşmalarımda gerici zihneyetin ne getirebileceği yönde konuşmam vardı. O nedenle bu yıl da konuşma verilmemesi yanlış. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan 'yurtseverim, aydınım, çağdaşım, Atatürkçüyüm' diyen herkesi yürüyüşümüze davet ediyorum. Gelsin Bakanlar AK Partili CHP'li, milletvekilleri kol kola demokrasi ve laiklik yürüyüşüne katılsın. Gelsinler sürekli sonra göreceksiniz gelecek yıllarda o protestolar ortadan kalkacak. Birlik beraberlik mesajı verilecek. Sayın Valimizle de görüştüm. Bu yıl programın kısıtlandığını söyledi. Gerekçeleri açıkladı. Herhangi bir protesto olmazsa seneye belediyenin yönetimine verme gibi bir düşüncesini paylaştı. Kendisine teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan da aynı gün kentte olacağı söyeniyor. Önemli bir dönüm noktası olur katılmaları. Sayın Cumhurbaşkanı belediye başkanlığından gelme bir isim.  Kendisiyle konuşulduğu takdirde ikna olabileceğini düşünüyorum. Belki ufak tefek protesto olabilir ama gelmeye devam ederse ortadan kalkar. "

ULUKENT ÇAĞRISI

Kentte devam eden stat krizi doğrultusunda da önemli mesajlar veren Şahin, sorunun çözümünde hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin hatalı olduğunu söyledi. Şahin, Ulukent bölgesinde yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait arazinin kendilerine verilmesi halinde 15 bin kişilik stadı uygun maliyetine yapabileceklerini açıkladı. 

 

Şahin şunları söyledi;

"İzmirde stat sorunu Menemen'in değil İzmir'in sorunu. 3-5 yıldır ne yazık ki bir stat krizi yaşanıyor bunu her fırsatta söylüyorum siyasallaştırıldığı için yapılamadığını söylüyorum. Kabahatin yarısı merkezi hükümettedir yarısıda yerel yöentimlerde.Şimdi beni dinleyen 'ya CHP'li Başkan neden yerele suç buluyor' diyecek eğer ki doğruyu konuşmazsanız siz siz olmazsınız. Bakın Göztepe, Karşıyaka statları orada belediyelerimizin yerleri vardı ben 3 yıl önce söyledim 'bu yerleri verin' dedim 'bu stat işine bu topa girmeyin' dedim. 'Stat olayında ki politikanız yanlış dedim' ve ben bunu Aziz Bey'in bizzat yüzüne kendim söyledim ilk defa da bunu sizin yayınınızda da söylemiyorum daha önce sosoyal medyada da söyledim, televizyon kanallarında da söyledim, daha önceki yazıl basında da söyledim. 'Yanlış bir politika izliyorsunuz sanki Büyükşehir engelliyormuş' gibi oluyorr. 'Algı bu bu algıdan kurtulun ve kaçın' dedim fakat bir türlü anlatmadım en sonunda bizim dediğimize 3-4 yıl önce dediklerimize geldiler. Göztepe'deki ve Karşıyaka'da belediyelerimize ait olan yerleri stat yapımı için verdiler. Bu daha önce de yapılabilirdi. Hükümetinde hatalı tarafı şu eğerki yapmak isteseydi yapardı, herşeyi yapıyorsunuzda orada belediyenin yeri var diye mi yapmıyorsunuz. 

YALI'YA STADA DESTEK VERDİ

Bugün Göztepe stadına başlayacaksınız yarın Yalı'ya başlayacaksınız. Şunuda burada ifade etmek isterim önce trafik sıkıntısı olarak değerlendirdiler Yalı ve Göztepe'deki yerleri. Ben o düşünceye katılmıyorum bakın Vodafone Arena en basit örnek nerede İstanbul'da Beşiktaş'ın göbeğinde. Madrid'de 3 tane stat var Londra'da 3 tane stat var bunların hepsi şehir içinde. Örnekköy diyorlar eğer Örnekköy'e stat yapılırsa Karşıyaka'daki insanlar Menemen'deki insanlar, Alsancak'taki insanlar arabasıyla gelecek ya da toplu ulaşım ile gelecek Örnekköy'e stat'a gelmiş olacak ya arabasıyla ya da toplu ulaşım ile gelecek bu sefer trafik daha çok sıkışacak demektir.  Eğer Yalı'da stat olursa tam tersine Alaybey'de oturan bir vatandaşımız atkısını alacak yeşil-kırmızı çeketini alacak ve çocuğunu alacak formasını giydiricek ya omuzunda tutacak Yalı'ya kadar stata kadar yüreyecek. Bayrağı sallaya sallaya o çoşkuyu verecek. Kente ve o yerleşkeye trafik öbür türlü %85 sıkışıyorsa böyle %15 sıkışabilir. O coşkuyu vermek zorundasınız yaya trafiği ile statlar daha çok dolar bugün Süper Lig'de seyirci ortalaması 6.500'lerde PTT'ye baktığınızda ise 1000'leri bulmuyor 600-700'lerde kalıyor. Tek temennimiz İzmir ekiplerimizi tekrardan Süper Lig'e çıkması. Eğerki bu statları şehir içlerine yapmazsanız bu seyirci sayısı git gide düşecektir çünkü  televizyonlar bütün maçları veriyor artık PTT 1. Lig maçlarını veriyor insan maçı televizyondan seyrettiği zaman geliyor evine çayını, kahvesini alıyor evinde seyrediyor veya ofisinde seyrediyor. Bunu aşmanın tek yolu mevcut yerlere şehrin içindeki yerlere stat yapmak. 

ULUKENT'İ İSTEDİK VERİLMEDİ

Gelelim Ulukent'e... 45-50 dönümlük bir yer  var. Orayı  stat yapılsın diye istedik. 1.5 yıldan bu tarafa ne yazık ki  bize verilmedi. 'Bize verin yeri 3 yıl içerisinde bir yere getiremezsek statı alın gerisini siz yapın' dedik. Menemen Belediyesi yapıpta buradan puan kazanacak diye bekleniyorsa 'o zaman stadı siz yapın' dedik. Demek ki burada siyasiler samimi değil. Ulukent için Başbakan Binali Yıldırım Bey İzmir'e geldiğinde talep ettim yine herhangi bir durum gelişmedi. Burada Büyükşehir Belediyemiz bu yeri talep etse sayın Başbakan'dan daha iyi olur.  Belki ilçe belediyesi olarak sorar sayın Başbakan 'sen nasıl yapacaksın 'diye güvenmiyor olabilir çünkü statlar büyük maliyetli. 100-150 milyon lira arasında olan maliyetten bahsediliyor. Ben statların çok pahalı ihale edildiğini iddia edenlerdenim. Eğer statlar bazı doğrudan temin işleriyle yapılırsa bize Ulukent stadını verisinler biz 15 bin kişilik stadı 20 Milyon'a mal ederiz. Onlar ihale etsinler onlar 60 milyon'a ihale edecekler. Versinler biz en fazla 25 milyon lira ya yapacağız stadı.

15 YIL GERİDEN GELİYORUZ

Menemen PTT 1. Lig'e çıktı, Süper Lig'e çıktı nerde oynayacak şimdi bakın bunun tedbirlerini bu günden alamazsak yarın Menemen'de çıktığında Menemen'de sıkışacak bunun tedbirini almak lazım bunu yapmak lazım bunu masaya yatırmak lazım ben bu noktada kahroluyorum geç kalıyoruz .İzmir olarak 15 yıl geriden geliyoruz bunu söylemek istiyorum."

ÖNSEÇİM ÇIKIŞI

Şahin, CHP İçinde uzun yıllardır ateşli bir şekilde savunduğu 'önseçim' konusunda da mesajlarının dozunu arttırdı. Şahin, ilçelerde önseçim kampanyası başlatacaklarını açıkladı, ilçe başkanlarına 'gerekirse istifa edin' mesajı gönderdi. Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı noktasında önseçim yapılması halinde 'varım' dedi. 

 

Şahin şunları söyledi;

"20 yıldır siyasetin göbeğindeyiz, 20 yıldır siyaseti savunuruz, her fırsatta partimizin yöneticileri veya yereldeki güçlü isimlerin ilk lafı 'Bu üye ile ön seçim olmaz.'  Biz bu üyeyi gökten zembille indirmedik. Bu üyeler bizim üyelerimiz. Biz üyeleri silip yeniden üye yapsak yüzde doksan beşi yine bu kişililer gelip üye olacaklar.  'Bu üye ile ön seçim olmaz' diyenlere dikkat edin. 'Ben istiyorum ama bu üye ile olmaz' diyenler... 'Ama'lı  'ancak’lı dilini kullananlar, politikacı insanlardır. 'Ama'lı  'ancak’lı dilini kullanmayanlar siyasetçidir. Siyasetçi doğruyu söyleyen insandır. Tahir Şahin her zaman siyaset yapmıştır, politika yapmamıştır.

BAL GİBİ OLUR

Şimdi 'ön seçimde iyi neticeler çıkmadı' algısı var.  Korkmayın...En kötü önseçim en iyi atamadan iyidir.  Öncelikle parti içini demokratikleştiriyorsunuz. Bizim olmazsa olmazımız savunduğumuz tek nokta, en demokrat parti bii olduğumuzu iddia ediyoruz. Önseçim yapmazsak, kendi içinde demokrasi yoksa vatandaşa demokrasiyi nasıl anlatacağız. O nedenle bu üye yapısı ile bal gibi olur. İlçe başkanını üye ile seçiyorsunuz ya, neden belediye başkanı vekilini seçmiyorsunuz. Önseçim yapılmasını ve parti içinde yarış olmasından yanayım.   Benim için hiç fark etmez ister üye ile ister delege ile seçim yapılsın. Buna Büyükşehir Belediye Başkanlığı dahil. Büyükşehir Belediye Başkanı ön seçimle bal gibi belirlenir.

ANKET YAPILSIN ÖN SEÇİM İÇİN PATLAMA OLUR

Önseçimi zamanı geldiği zaman bunu yeniden dillendireceğiz. Eğer siz şimdiden ön seçim yok diye açıklama yaparsanız, işte o zaman herkes gider genel merkeze el pençe divan durur vereceğini verir alacağını alır, ondan sonra beni atamadı diye, parti içinde ihanetler başlar. 2014’de yerelde bunun en açık örneğini gördük.  Ben ön seçimi yıllardan beri savunuyorum, ama parti içinde bir anket yapılsın inanın patlar gider. Ben bunu iyi biliyorum ve buna inanıyorum. 

KAMPANYA YAPACAĞIZ

O süreç geldiğinde ön seçim olması için müthiş bir kampanya yapıp, gerekirse ilçe başkanlıklarını istifaya zorlayacağız. Ya ön seçim,  ya ön seçim. Gerekirse bir seçim daha kaybedelim, ama mutlaka bir ön seçim daha yapalım. Ve başaracağız. Bizim tabanımız, Genel Merkeze demokratik bir şekilde kafa tutarak, bunu başaracak güçtedir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi tabanına güveniyorum. CHP’nin sağduyulu üyeleri ile müthiş bir kampanya yapacağız. Bütün ilçe başkanlıklarının önünde önseçim için imza kampanyası başlatacağız. Genel merkez kontenjan kullanacaksa 1. Bölgede bir tane 2. Bölgede bir tane verecek. Onun dışında bütün belediye başkalıkları, belediye meclis üyelikleri ön seçimle yapılmalı. 

ÖNSEÇİM OLURSA BÜYÜKŞEHİR’E ADAYIM

Büyükşehir için önseçim varsa tabanıma ve örgütüme güveniyorum,  bu şansımı örgütümle birlikte değerlendirmek ve kullanmak istiyorum. Önseçim olacaksa örgütümüzün de nabzını alarak o ışığı gördüğüm anda Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olurum. Bilgi birikimim yüksek, düzgün bir yapımız var, siyasette risk alan bir yapımız var. Belediyeciliği de iyi biliyoruz. Aziz Bey iyi şeyler yapmıştır, kentin yönetimine iyi katkılar koymuştur, bizim iddiamız şu; ben daya iyi katkılar koyacağım, daha cesur işler yapacağım. 

10 YILDA YAPILANI 2-3 YILDA YAPARIM

Eğer bize bu fırsat verilirse,  on yılda yapılanı 2-3 yılda yaparız.  İddiamız bu, Aziz Bey parası kadar yatırım yapmıştır bu da onun çalışma prensibi buna saygı duymak lazım. Ben de borçlanarak haya iyi işler yapılabileceğini düşünüyorum. Aziz Bey ticarette parası olmuş iş yapmış, bende param olmadan ticarette iş yapmışım. İki ayrı yöntem, benim iddiam benim yönetimimin daha başarılı bir yöntem olduğunu düşünüyorum.  Belediyeciliği de iyi bildiğimi düşünüyorum bu nedenle neden Tahir Şahin Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday çıkmasın, neden başka bir arkadaşımız aday olasın. Bence 30 ilçeden aday olmak isteyen arkadaşlarımızın aday olmak hakları vardır. Ön seçime girecek olan arkadaşımız buradan başka yere aday olmamalıdır. Örneğin ben Menemen Belediye Başkanı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacaksam olmadığım zaman gelip yeniden Menemende aday olmamalıyım. Bunun yolu kapatılmalıdır. "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.