Dolar 32,4474
%0
Euro 34,7826
%0.18
Altın 2.478,610
%0.66
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: 'Kırgınım, Aziz Bey özür dilerse...'

Şahin: 'Kırgınım, Aziz Bey özür dilerse...'

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programında parti içi önemli mesajlar verdi. Şahin, geçtiğimiz günlerde 'adam' tartışması yaşadığı Kocaoğlu'na satır aralarında çarpıcı göndermeler yaptı. CHP'li Tahir Şahin, Radyo Ege Postası'na konuk oldu

  • Ege Postası
  • 16.06.2017 - 13:05

EGE POSTASI - Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin, Radyo Ege Postası'nda konuştu.

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı'nın hazırlayıp sunduğu Beyaz Masa programına konuk olan Şahin, parti içi önemli mesajlar verdi.

Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünün çok doğru bir karar olduğunu belirtirken, CHP'nin eksiklerini ve süreçte yapması gerekenleri anlattı. CHP'de başlayan parti içi yarışa yönelik önemli açıklamalarda bulunan Şahin, il başkanı profili çizdi. Şahin, Kocaoğlu'yla yaşadığı 'adam' tartışmasında kırıldığını söyledi, "Aziz Bey özür dilerse kırgınlık biter" dedi.

Adalet yürüyüşü;

"Yürüyüş kararını Genel Başkan "tek başımada olsam adalet için yürüyeceğim' diyerek başlattı. Genel Başkanı kutlamak lazım, parti yöneticilerini kutlamak gerek. Son derece doğru bir karar.

Belki geç kalınmış bir karar olarak da değerlendirilebilir. Çekinmemek gerek. Çekinirseniz karşınızdaki daha da güçlenir. Yürüyüş kararı altını çizerek söylüyorum. Son derece doğru bir karar. Genel başkanımıza da telefon açarak kararınızın yanınızdayım dedim.

Sokakta mücadele etmezseniz olmaz. Sadece masa başı olmaz. TV'lerde radyolarda konuşmak yetmez. Devrim niteliğinde bir karar. Bir ülkede muhakefet partisinin ldieri adalet için yürüyor. Bir ülkede adalet varsa ekmek su var demektir. Adalet yaşam biçimidir."

CHP'nin startejisi;

"Maç bir maç değil. Sezonda 34 maç var. Kadronuzu iyi kullanmanız gerek. Takımınızı yormamanız gerek. Yoksa 10'uncu 11'inci maçı kaybetmeye mahkum olursunuz. CHP'nin en büyük hatası burada. CHP hep sadece yarın ki maçı düşündü. Lig aslında koca bir sezon. Sadece önündeki bir seçime endekslenmemelisiniz.CHP ailesi bir takım. Önünde dünyaca maç var. 10 yıl sonrasını da görmeniz gerek. Sadece önündeki maçı final olarak görmemelisiniz. Sadece bir maç olarak bakarsanız yerinizde sayarsınız.

Mutfağımızda bir dosya yok. AKP 2002'den bu yana hatta öncesinden yapıyor. Hedef 2023 yetmedi 2051 diyor. Böyle bir rakip var. Bu rakibe karşı 10 yıl sonrasını değil 3 saat sonra ne yapacağımızı bilmeyen bir mutfağımız var. Yerel yönetimlerden başlamamız gerek. Amerika'yı yeniden keşfetmeyeceğiz. Sadece yerel ve genel seçim diye düşünmeden kitabı iyi yazmak lazım. Anlaşılabilir kitap yazdığınızda emeklinin polisini esnafın çiftçinin herkesin okuyacağı bir kitabı mutfağınızda yazmalısınız."

Genel Başkan tartışması;

"Genel Başkan tartışmalarını acele yapıyoruz. Referandum sonrası Cumhurbaşkanı adayı içerden mi olsun dışardan  mı olsun, Genel Başkan kim olsun tartışması oldu. Neden tartışıyoruz ki. Anlamadığım bir tartışma. Genel Başkan tartışması yanlıştı. Rejim dğeişiyor sistem değişiyor. Atı alan Üsküdar'ı geçti dedğinde Cumhurbaşkanı, Genel Başkan ya da çatı aday tartışmasının dışında bu sözü tartışmalıydık." 

Parti içi yarış;

"Kongre sürecinde iç barışı sağlarız. Nasıl m? Karşınızdakinin söylediğinde az da olsa doğruluk payı vardır zikri oluşmalı. Git sende kimsin. Sen bilmezsin. Ne bilirsin anlayışı olmazsa beyinlerimizde sağlarız. Ancak daha şimdiden kazan kaynıyor gibi...
  
Geçtiğimzi kongre süreci sancılıydı. Herkesin hakkıdır. Ben de hep gönlümdeki ilçe başkanına destek verdim. Bunun bir kuralı vardır. Sevgisi saygısı vardır. Kime vardır bu saygı sevgi; kendi içimizdeki partililere. En üst kademeden tabana kadar. Geçen kongrede bunu göremedik." 


İl başkan profili;

"İl başkanlığına bugüne kadar aday olmamış, partililiği tartışılmaz bir isim etrafında buluşmak gerek. Genç olur kadın olur ağabey olur. İyi güzel de süreç öyle bir süreç ki dinamizm lazım. Sadece ağabey diye kadın diye genç diye il başkanı seçmememiz gerek. Herkesi kucaklayacak, örgütün içinden gelen, yerel yönetim bilgisi olan bir il başkanı gerek. Yaşlı bir isim değil de nefes lazım. Genç heyecan getirir. Hareketli bir döneme giriyoruz. Dinamik olmak gerek. Bence İzmir İl Örgütü bir isim noktasında birleşebilir. Bir kaç isim var bu noktada. Şuan içn isim açıklamak erken."


Belediye başkanının karışıp karışmaması;

"Bütün ilçe kongrelerinde taraf oldum. Belediye başkanı karışmasın diyorlar. Karışır. Sevgi saygı nezaket içinde karışır. Ben hep böyle karıştım. 'Ben bu arkadaşla mutluyum uzlaşı içinde çalışıyorum' diyorum. O kadar. Ben bunu söylüyorum kongrelerde. Hiçbir zaman gönlümdeki adayın elinden tutup kongre salonuna girmedim. Bu partiye partililere yazık. Onlar olmazsa siz o siyaseti yapamazsınız. Böyle yaparsanız yarın öbür gün eleştirildiğinizde kızmayacaksınız. Belediye başkanı kongrede taraf oluyorsa bu karışmak değildir. Belediye başkanı ne karışıyor deniyor. İyi anlatmak gerek. Ben dört dönemdir başkanım. Her ilçe başkanı seçiminde taraf oldum. Yine taraf olurum. Kamu gücünü kullanmadım. Sıfat olarak baktığınızda belediye başkanının istediği taraf güçlü gibi duruyor."

Aziz Kocaoğlu'nun İZKUŞ tolantısındaki 'adam' çıkışı;

"Aziz Bey'in sözleri bende kırgınlık yarattı. Sözleri kamuoyunda söyledi, basın önünde. Kuş Cenneti toplantısında parti içi mesele açarak sapla samanı karıştırdı. Elbette kırıldım. Kırılmanın geçmesini istiyorum. Aziz Bey de istiyorsa basının önünde benden özür diler bu kırgınlık biter. Ben kavgacı intikamcı kinci değilim. Tahir Şahin'in adamlığını sorgulayacak kişi daha anasının karnından doğmadı O sözler Aziz Bey'in talihsizliği. Kendisini küçültmüştür. Özür dileyerek aynı seviyeye gelebilir. Esas iş Kuç Cenneti...Konu çevre. Ertesi gün medyada parti içi adamlık meselesi manşetti. Ben partiden atıldım. Yargı kararıyla döndüm.  İsabeyli Çiftliğinde belediye başkanları huzurunda dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal'dan parti içi kavgayı noktalamak adına özür diledim. Aziz Bey benim adamlığımı tartışmaya açacak en son kişidir. Bu konuda Aziz Bey benden 100 kere aşağıda kalır. Herkes kimin nerede ne kadar adam olduğunu biliyor." 

İZKUŞ'un kendisini dondurma kararı alması ve şerh meselesi;

"Bin kerede olsa şerh koyardım. Oralar ranta açılacak diyor Aziz Bey. Protokolle hizmet eden bir kuruluş İZKUŞ. Bakanlık protokolü iptal ettiriyor. Prptokol olmadan da çeşitli hizmetleri var İZKUŞ'un...Onlar protokolü iptal ediyor siz de donduruyorsunuz. Meclis'te böyle bir karar almak hukuka da uygun değil. Açıp baksınlar. Dondurma kararı mecliste alamazsınız. Dondurarak oraların ranta açılmasının önünü açıyorsunuz. İddianız var ranta açılacak diye, hizmet etmezseniz sizin bu tavrınızla 10 yıl sonra açılacaksa 3 yıl sonra imara açılır. Ben küstüm Kuç Cenneti kurusun mantığı olmaz. Benim dışımda şerh koyan yok. Koymayanlara saygı duyuyorum. Aziz Bey'in yapısını biliyorlar. En ufak şeyde azarlıyor. İlçe başkanı bir eşy söyler azarlar, beleidye başkanı bir şey söyler azarlar. Ayıp oluyor. Nezaketsizliği geçtim, ayıp oluyor."

Menemen'de genel seçimlerde CHP'nin ilk defa birinci parti çıkması;

"Menemen'de CHP'nin ilk defa genel seçimde birinci çıkmasının özeti beklemek sabretmek. Ben çabuk acele etseydim parti 99'dan sonra hemen birinci parti yapmak için çalışsaydım Menemen'i kaybederdik. Bugün Menemen'de CHP birinci parti. Ben planla programla çalışan biriyim. 40 yıllık geleneği yıktık orada. Mutfakta nelerin pişmesi gerektiğini yemeğe ne katılması gerektiğini tespit ederek yol aldık. Yalan söylemeden güven inşaa ederek yol aldık. Bu güveni oluşturduk. 2002'de Menemen'de fırlasaydım birinci parti olmak için bugün bu noktada olamazdık. Referandumda İzmir'in aldığı oyu aldık. Çok önemli. Kimseyle kavga etmedim, uyumlu oldum. Herkesi kucakladık. Haklı olsam bile kimseye bağırmadım."

Ahmet Piriştina;

"Ahmet Piriştina'yı rahmetle anıyorum. Piriştina niye bu kadar seviliyor. Neden efsane başkan. 5 buçuk yılda efsane başkan olunur m? Olunuyormuş. Bir takım özellikleriniz varsa olursunuz. Ahmet Piriştina'yı sadece sözde anmak olmaz. İyi incelemek lazım. Söylemlerini, tavırlarını, nezaketini, paylaşımcılığını, adaletini. Bunu iyi okursanız efsane başkan olursunuz."

 
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.