Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahnede isyan vardı

Sahnede isyan vardı

Klasik piyanonun dünyaca ünlü ikilisi Ufuk - Bahar Dördüncü Kardeşler, 30. Uluslararası İzmir Festivali'nin unutulmayacak konserlerinden birine imza attı. 

  • Ege Postası
  • 03.06.2016 - 11:51

AASSM konser salonunda, “Sahnede İsyan" seyircilerine klasik müziğin yanı sıra unutulmaz bir görsel şölen de yaşattı. “Sahnede İsyan"ın başrolünde benzersiz tarzları ile dikkat çeken piyano ikilisi Ufuk - Bahar Dördüncü Kardeşler'e ünlü Fransız yönetmen Jean- Luc Godard'ın asistanı Fabrice Aragno eşlik etti. Sahnedeki dev perdeye yansıyan Aragno'nun projeye özel çektiği, müzikle senkron ilerleyen filmi eşliğinde, Dördüncü Kardeşler empresyonist besteci Claude Debussy'nin “Bir Pan'ın Öğleden Sonrası için Prelüt" ve “Oyun" isimli eserlerinin ardından Igor Stravinsky'nin döneminde fırtınalar yaratan bestesi “Bahar Ayini"ni seslendirdi. Sahnedeki dev perdenin özelliği nedeniyle filmin içindeymiş gibi görünen Ufuk - Bahar Dördüncü Kardeşlerin kusursuz yorumları ve Arogno'nun yarattığı görsel şölen, izleyenler üzerinde derin bir etki bıraktı. Sinema ve müziğin olağanüstü buluşması Festival tarihinin unutulmazları arasına yerleşti.

30. Uluslararası İzmir Festivali, 7 Haziran Salı günü 9. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması konseri ile devam edecek.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.