Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakinliği çizdiler

Sakinliği çizdiler

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen uluslararası “Seferihisar SlowCity Karikatür Yarışması”nda dünyanın dört yanından gönderilen 600’ün üzerinde karikatür yarıştı. Birinciliği Ukraynalı Karikatürist Kustovsky Oleksy kazandı. Seferihisar'daki yarışmaya büyük ilgi

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 09:56

Yaşamın kolay olduğu kentlerin uluslararası ağı Cittaslow’un (Sakin Şehir) Türkiye’deki ilk üyesi ve başkenti olan Seferihisar’da, belediye öncülüğünde SlowCity konulu karikatür yarışması düzenlendi. Mail yoluyla alınan başvurularla 180 karikatürist 600’ün üzerinde karikatürle yarışmaya katıldı. Jüri Başkanlığını Cumhuriyet Gazetesi Çizeri Kamil Masaracı’nın yaptığı yarışmanın jürisinde Meral Onat, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, İzel Rozental ve Toti Buratti yer aldı.

ŞAMPİYON UKRAYNA’DAN

20 Mart 2017’ye kadar kabul edilen başvuruların ardından jüri büyük bir hassasiyetle eserleri tek tek inceleyerek kararını verdi. Değerlendirme sonunda Ukraynalı Çizer Kustovsky Oleksy yarışmanın birincisi seçildi. İkincilik ödülünü Türkiye’den İsa Yüksel, üçüncülüğü ise Kazakistan’dan katılan Galym Boranbayev kazandı.

Seferihisar Belediyesi özel ödülü Türkiye’den Bilal Akay’a verilirken, Schneider Tempel Sanat Merkezi Özel Ödülü Türkiye’den Hicabi Demirci, Cumhuriyet Gazetesi Özel Ödülü İran’dan Sajat Rafeei, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Özel Ödülü Engin Selçuk’a verildi. Scrikss Özel Ödülleri Bulgaristan’dan Valentine Georgiev, Türkiye’den Ömer Çam, Menekşe Çam, İbrahim Tuncay ve Polonya’dan İzabela Kowalska’nin oldu.

SAKİNLİK ARTIK BİR YAŞAM BİÇİMİ

Jürinin değerlendirmelerini takip eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Çok yüksek bir katılımla yarışmamız gerçekleşti. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi bu kadar çok eserin arasında seçim yapmakta zorlanan jürimize de şükranlarımı sunuyorum. Sakinlik artık bir yaşam biçimi. Küreselleşen hayatta birbirine benzeyen şehirlerin içerisinde şehirlerin hızından stresinden bunalan insanlar, farklı çözümler aramaya başladılar. Bu çözümlerin en başındakilerden biri de Sakin Şehirler. Üye sayımız 14’e yükseldi ve Sakin Şehirler Türkiye’nin tüm bölgelerine ve KKTC’ye yayılmış durumda. Geçtiğimiz yıl ustamız Kamil Masaracı’nın önerisiyle sakinliği çizmeye karar verdik ve bu yarışmayı düzenledik. Çok güzel eserler çıktı. Şimdi bu eserleri Çocuk Belediyemizde ve Çağan Irmak Kültür Merkezi’nde açacağımız sergide halkımızla buluşturacağız ve belediyenin tanıtımlarında kullanacağız” dedi.

HER ŞEY DAHİL TATİL ÖDÜLLERİ

Yarışmada dereceye girenler, Seferihisar’ın 5 yıldızlı otelleri Euphoria Aegean Resort Spa, Club Resort Atlantis ve Teos Village Ekolojik Tatil Köyü’nde birer hafta iki kişilik her şey dahil tatil hediyeleri almaya da hak kazandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.