Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakız Adası’nda Halk Dansları Festivali!

Sakız Adası’nda Halk Dansları Festivali!

Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Kuzey Ege Bölgesi Bakanlığı ve Sakız Adası Belediyesi’nin himayesi altında 3.Halk Dansları festivali, Sakız adasında gerçekleştirilecek.

  • Ege Postası
  • 02.08.2017 - 10:56

Sakız Adsı Kültürel Mirasları Koruma Derneği organizasyonunda 6-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival,  Sakız Adası bölgesel biriminin desteği ve sponsorlar desteği ile 3.kez düzenleneck.

Halk oyunlarına gönül verenlerin herkesin izleyebileceği festivale, Yunanistan ın birçokHalk Oyunları dans gurupları katılacak.

Sahne gösterileri dışında, festival programında Sakız Adası’nın köylerinde geziler, turlar, yerel halk oyunların semineri, geleneksel kıyafetlerin tanıtımı, plajlarda yüzme ve geleneksel şenlikler gerçekleştirilecek.

Halk oyunları festivali 6 eylül tarihinde Sakız Adası limanında geçit töreni ile başlayacak ve tüm katılımcılar birlikte el ele tutarak insan zinciri oluşturacakalar.

Gruplar liman boyunca dans edecekler,  dostluk ve barış mesaj verecekler.  Geleneksel kiyafetlerle gerçekleşecek olan geçit töreni ‘KASTROMİNA-MİKİS THEODORAKİS’ amfi Tiyatro’da tamamlanacak. Etkinlikler saat 21.00’de başlayacak ve Yunanistan’ ın  çeşitli bölgelerinden halk oyunlarını gösterileri ile tamamlanacak.

Bu yıl 3. Kez düzenlenecek büyük dans ve kültür festivalinden elde edilecek geliri birinci gün Sakız adasının-Skilitsio adlı- devlet hastanesinin pediatrik kliniğe verilecektir. İkinci günün gelirleri ise özel ilkokulun va anaokulun aile birliğine okulların ihtiyaçları karşılamak için kullanılacak. (Denizhan Güzel)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.