Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saldırganın sabıka kaydında yok yok!

Saldırganın sabıka kaydında yok yok!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e adamlarıyla saldırıp silah çeken Mahfuz Banlı’nın sabıka dosyası kabarık çıktı. Yargıtay’da bekleyen ‘ağırlaştırılmış müebbet’ cezası bile var...

  • Ege Postası
  • 01.08.2017 - 06:41

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e adamlarıyla saldırıp silah çeken Mahfuz Banlı adlı mafya babasının sabıka dosyası kabarık çıktı. Eski bir polis olan Banlı’nın geçmişte terörle mücadele birimlerinde çalıştığı öğrenildi. 1992 yılında polis memurluğundan emekli olan, aynı zamanda Boks Federasyonu İl Temsilcisi görevini sürdürdüğü öğrenilen Mahfuz Banlı’nın yeğeni Yahya Avkıran, 3 Mart 2006 tarihinde 

Eskişehir’in Sivrihisar Caddesi’ndeki bir işkembe salonunda meydana gelen kavgada sırtından aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İnternet kafede infaz

Yahya Avkıran’ın (35) katil zanlısı olduğu iddia edilen Ersin Kaymak’ın (32), olaydan 1.5 ay sonra 2006 yılı Nisan ayındaKonya’nın Çeltik ilçesinde tabancayla öldürüldü. Cesedi yakılarak ortadan kaldırılmak istendi. 14 Mart 2007’de Eskişehir’de polisin düzenlediği ‘Şah-Mat’ adlı operasyonda, ‘tasarlayarak kasten adam öldürmek, adam öldürmeye azmettirmek ve ölümle tehdit’ suçlarına karıştıkları iddia edilen, aralarında Mahfuz Banlı’nın da bulunduğu 5 kişi, 1’i hayalet silah olarak bilinen Glock olmak 5 tabancayla yakalandı.

Ağırlaştırılmış müebbet

Tutuklanan Mahfuz Banlı ve 7 adamı, toplamda 8 kişi 2011’de yargılandıkları Özel Yetkili Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘ağırlaştırılmış müebbet hapis’ cezasına çarptırıldı. Ceza alanların arasında tetikçi Hamit Şeker ile tetikçiye öldürülen Serkan Kaymak’ın yerini haber veren sevgilisi Sahra Atıcı da bulunuyordu.

Dosya Yargıtay’da bekliyor

Dava Yargıtay’a gönderildi. Hâlâ Yargıtay’dan karar bekleniyor. Mahfuz Banlı bu süreçte uzun tutukluluk süresi nedeniyle tahliye oldu. Mahfuz Banlı geçtiğimiz yıl park haline getirilen eski tren yolundaki 5 büfenin 19 yıllık işletme hakkını ihalede kazandı. Bir süredir koyulan masa ve sandalyelerle parktaki yürüyüş yolunu işgal eden kafeleri işletiyordu.

‘Son Piyon’ operasyonu...

Ayrıca Mahfuz Banlı’nın kardeşi olan ve bıçakla adam öldürme (Abisini bıçaklayan bir adamı bıçakladığı iddia ediliyor) ile ateşli silahlar kanuna muhalefetten Nurettin Banlı 1 Aralık 2006’da evinden çıktıktan sonra öldürüldü. Polis ‘Son Piyon’ adlı operasyonla daha önce adam öldürmeye tam teşebbüs suçundan da aranan tetikçi Hamit Şeker’iİstanbul’da yakaladı. Şeker’den ele geçen silahın balistik incelemesinde, aynı silahın Ersin Kaymak’ın öldürülmesi olayında kullanıldığı belirlendi.

Kafelerinden ikisi kapatıldı

YHT (Yüksek Hızlı Tren) çalışmalarında, şehir merkezinden geçen ve kenti ikiye bölen tren yolu yeraltına alındı. Eski tren yolu ise TCDD tarafından restore edilerek park haline getirildi. Yine TCDD tarafından parka 5 büfe yapıldı ve ihale ile büfelerin işletmesi 19 yıllığına Mahfuz Banlı’ya verildi. Büfelerin işletmesini yapan ve Büyükerşen’in park içerisinde masalarla yaya yolunu çok kapattıkları gerekçesiyle tartıştığı Mahfuz Banlı’ya ait işletmelerin 2’si kapandı. Yaklaşık 700 metre uzunluktaki park içerisinde yer alan 5 büfeden 3’ü ise halen hizmet veriyor. Büyükerşen’e saldırı olayından önce her birinde 50- 60’ı bulan masa sayısı da, açık olan büfelerde 8-10’a indirildi.

Beşinci kişi aranıyor

Başkan Yılmaz Büyükerşen, geçen Cumartesi günü Yenibağlar Mahallesi Haller Gençlik Merkezinin karşısındaki Hat Boyunda dolaşırken, kafelerin yola koydukları masa ve sandalyelerin yayaların geçişini engellediği gerekçesiyle kaldırılmasını isteyince tartışma çıktı. Bu sırada eski bir sabıkalı olduğu belirtilen emekli polis ve işletme sahibi Mahfuz Banlı ile adamları, korumasız olan Yılmaz Büyükerşen’e önce yumrukla saldırdı, ardından silah çekti. Vatandaşlar müdahale edince saldırganlar kaçtı. Olayla ilgili 4 şüpheli gözaltına alınmıştı. Öte yandan Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Yılmaz Büyükerşen’e saldırı olayına karıştığı tespit edilen firari 1 kişinin arandığını belirtti.

ERDOĞAN ARADI RAPOR İSTEDİ

‘Bu sadece Eskişehir’in sorunu değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Temmuz Cumartesi günü yaşadığı silahlı saldırı girişimi nedeniyle dün saat 15.00’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada görüşme ile ilgili şu bilgilere yer verildi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sırasında Başkan Büyükerşen’den konu ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Başkan Büyükerşen, Sayın Cumhurbaşkanı’na şehirlerde yaşanan mafyalaşma ve çeteleşmenin nedenleri ve mevcut yasal düzenlemelerdeki bazı boşluklar hakkında detaylı bilgi arz etti. Büyükerşen konunun sadece Eskişehir ile sınırlı tutulmaması gerektiğini, şehirlerde gerek hükümet, gerek yerel yönetimlerin yapmış olduğu yatırımlarla oluşan rantların, kamu yararı yerine, yasal boşlukları fırsat bilen ve adı kanun dışı çeşitli işlerle anılan grupların eline geçtiğini, bu durumun da şehirlerde başta huzur ve güvenlik olmak üzere ciddi sorunlara yol açtığını aktardı. Sayın Cumhurbaşkanı, Büyükerşen’den bu konudaki görüş ve düşüncelerini bir rapor halinde kendisine iletmesini istedi.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.