Dolar 32,5562
%0.25
Euro 34,7427
%0.03
Altın 2.487,280
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şampiyon Bornova Belediyespor

Şampiyon Bornova Belediyespor

Bölgesel Amatör Lig’Bornova Belediyespor Süper Amatör Lig’deki mücadelesini şampiyonlukla taçlandırdı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, play off’ta bölgesel amatör lige çıkma mücadelesi verecek takımla buluşarak başarı dileklerini iletti.

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 09:41

2016-2017 sezonunda İzmir Süper Amatör Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Bornova Belediyespor Futbol A Takımı grubunda şampiyon oldu. Yeşil-beyazlı ekip oynadığı 24 maçta 15 galibiyet, 6 beraberlik, 3 yenilgi alırken 51 puan topladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Futbol A Takımı’nın şampiyonluk sevincine ortak oldu. Başkan Atila kahvaltıda biraraya geldiği futbolcularla sohbet etti.

Ardından Bornova Şehir Stadı’nda karşılıklı paslaşıp şut çektiği sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sezonu lider olarak bitiren sporculara teşekkür ederek, “Şampiyon olmakla kalmadınız oynadığınız maçlardaki centilmen tavırlarınızla Bornovamızı en iyi şekilde temsil ettiniz. Şimdi yeni bir yolculuğa çıkıyorsunuz. 6 takımın yarışacağı bir final müsabakaları olacak. Burada da şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’e yükseleceğinize inanıyorum. Umarım hayatınız hep böyle başarılarla dolu olur. Amacımız Bornova markasını hep birlikte daha ileriye taşıyabilmek. Ancak önemli olan bunu, bütün rakiplerimizimin takdirini kazanarak yapabilmek. Centilmenlikde de birinci olacağız, başarıda da” dedi.

Bornova’nın iki takımı BAL mücadelesinde

Son yıllarda spor alt yapısı yatırımlarıyla İzmir’in futbol merkezi haline gelen Bornova’da bunun sonuçları alınmaya başladı. Toplam 6 takımın mücadele edeceği Bölgesel Amatör Lig (BAL) yükselme mücadelesine Bornova’dan iki takım katılacak. 

2016-2017 sezonunda İzmir Süper Amatör Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Bornova Belediyespor Futbol A Takımı grubunda şampiyon olurken, Bornova 1881 ise ikinci olarak tamamladı. Böylece Bornova’nın her iki takımı da BAL için Play Off mücadelesine katılmaya hak kazandı.

Bornova’nın her iki takımı da A Grubu’nda mücadele edecek. Bornova Belediyespor-Torbalıspor Maçı 27 Mart Pazartesi günü saat 17.00’de Atatürk Stadı 1 No’lu Yan Sahası’nda oynanacak. Bornova 1881 ile İzmirspor ise yine 27 Mart Pazartesi günü saat 14.30’da Atatürk Stadı 1 Nolu Yan Sahası’nda olacak.

Tek devreli lig usulü oynanacak 5 müsabaka sonucunda 1. takım doğrudan BAL Ligi’ne çıkacak. İkinci ve üçüncü takım BAL’dan gelecek eşleşme ile Play Out oynayacak ve bu maçların galibi iki takım BAL Ligi’ne çıkacak.

Spor alt yapısının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Stadımızın yanı sıra amatör kulüplerimiz için yaptığımız sahalarla İzmir’de sporun merkezi olduk. Bornovamızdan iki takımımız BAL Ligi’ne yükselmek için Play Off’a kaldı. Bu da bizi çok mutlu etti. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.