Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanat dostu Konak’a üç yılda üç ödül

Sanat dostu Konak’a üç yılda üç ödül

‘Şimdi Sahnede Konak Var’ sözüyle yola çıkan ve üç yılda yüzlerce tiyatro oyununu on binlerce seyirciyle buluşturan Konak Belediyesi, tiyatro sanatına verdiği değerin karşılığını son üç yılda aldığı üç ödülle belgeledi.

  • Ege Postası
  • 01.02.2017 - 10:42

Düzenlediği uluslararası tiyatro festivallerinin yanı sıra okullarda sahnelenen yüzlerce çocuk oyunuyla her yaştan vatandaşın tiyatroyla buluşmasını sağlayan Konak Belediyesi, 2017’nin ilk ödülünü Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde aldı.

Türkiye genelinde kırka yakın temsilcilik ve aylık beş bin baskı sayısı ile ülkemizde tiyatro sanatının gelişmesine katkı sunan Tiyatro Gazetesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ödül töreninde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ‘Yılın Sanat Dostu Belediye Başkanı’ seçildi.  İstanbul Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde düzenlenen törene hava muhalefetinden ötürü katılamayan Başkan Pekdaş’ın ödülünü Tiyatro Sanatçısı Emre Canpolat aldı. Başkan Sema Pekdaş’ın göreve gelmesinin ardından nitelikli kültür-sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Konak Belediyesi, böylelikle son üç yılda üç önemli tiyatro ödülünün sahibi oldu. Konak Belediyesi 2015 yılında Bedia Müvahhit En İyi Yerel Yönetim Ödülü’nü, 2016 yılında ise 10. Türkiye Tiyatro Buluşması’nda Emek Ödülü’nü almıştı.

ÜÇ YILDA ÜÇ ÖDÜL

İzmir’in kalbi Konak’ın böylesi anlamlı bir ödüle layık görülmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Başkan Pekdaş, tiyatro sanatına en büyük payı ayıran belediyelerden biri olduklarını söyledi.  Sadece tiyatro oyunları satın alarak izleyiciyle buluşturmadıklarını aynı zamanda tiyatroları okullara götürdüklerini de dile getiren Pekdaş, “Her hafta ‘Okulda Tiyatro Var’ adıyla oyunlar sahneliyoruz. Ayrıca kültür merkezlerimizde her haftasonu çocuk oyunlarımız var. Bunun yanı sıra amatör tiyatro topluluklarına çalışma yapacakları prova alanları yaratıyoruz. Onlara sahnelerimizi açıyoruz. Kısacası tiyatroyu her alanda yaşatmak için çaba gösteriyoruz. Geçen yıl herhalde tiyatroya en fazla bütçe ayıran belediyelerden biri olduk. Bu yıl da aynı şekilde devam ediyoruz. Yeni oyunlar getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz” diye konuştu. Yıl boyunca gerçekleşen tüm tiyatro hareketlerinin seçici kurul tarafından değerlendirildiği Anadolu Tiyatro Ödülleri kapsamında ayrıca Ana’dolu Tiyatro Ödülü Ayşenil Şamlıoğlu’na, Yılın Tiyatro Adamı Ödülü Mehmet Özgür’e ve En İyi Tiyatro Hareketi Ödülü de usta sanatçı Ferhan Şensoy’a verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.