Dolar 32,6014
%0.27
Euro 34,7943
%0.38
Altın 2.409,410
%-0.96
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanat kenti Gaziemir

Sanat kenti Gaziemir

Ressam Temel Çoban’ın karışık teknikle çizdiği resimler Gaziemir Belediye Hizmet Binası’nın ikinci katında düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu. 10 Mayıs’a kadar açık kalacak serginin açılışını yapan Başkan Şenol, “Amacımız Gaziemir’i tarih ve sanat kenti yapmak” diye konuştu

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 11:39

48 farklı branşta düzenlediği kurslarla on binlerce insanın hayatına dokunan Gaziemir Belediyesi kursların yanı sıra sergilerle de sanatçılara ve sanatseverlere destek oluyor. Ressam Temel Çoban’ın karışık teknikle çizdiği resimler Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sergide sanatseverlerle buluştu. Temel Çoban, Gaziemir Belediyesi Hizmet Binası’nın 2. katındaki serginin açılışını Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye meclis üyeleri ve sanatçı arkadaşlarıyla birlikte yaptı. Kurtuluş Savaşı, Anadolu insanının yaşantısı, mimari yapılar ve hayvan figürlerinin işlendiği eserler sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Yoğun ilgi gören sergi 10 Mayıs’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

‘Ulu Önderimizin yolundan yürüyoruz’

Sergi açılışında Gaziemir’de önemli sanatsal etkinliklere imza attıklarının altını çizen Başkan Şenol “Yol, kaldırım,  park yapmak belediyelerin işi. Ancak yerel yönetimler sanatı da desteklemeli. Bu güne kadar 2 müze açtım, 3 tane daha açacağım. Kente 13 kültür yayını kazandırdım. Uluslararası heykel sempozyumu düzenleyerek kenti heykellerle donattım. Uluslararası Sanat Sempozyumu düzenleyerek sanatçıları kentimizde ağırladık. Çünkü biz ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından bir kopmuş demektir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürüyoruz. Sanata ve sanatçıya her zaman destek olmaya devam edeceğim.  Amacım Gaziemir’i tarih ve sanat kenti yapmak” diye konuştu.

Sanatçıyla birlikte sergiyi gezen ve eserler hakkında bilgi alan Başkan Şenol, “Hepsi birbirinden harika” dediği eserlerin sahibi Temel Çoban’a hediye sunarak teşekkür etti. Ressam Temel Çoban ise, “Sanata ve sanatçıya verdiği destek için Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.