Dolar 32,5334
%0.18
Euro 34,7655
%0.1
Altın 2.487,670
%1.03
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanatçı kardeşlerden özgürlük sergisi

Sanatçı kardeşlerden özgürlük sergisi

Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi biri ressam diğeri şair iki kardeşin birlikte hazırladıkları ‘Atlar’ adlı resim ve şiir sergisine ev sahipliği yaptı.

  • Ege Postası
  • 09.05.2016 - 10:08

Konak Belediyesi’nin destekleriyle açılan sergide ressam Mithat Sarıgül ile kardeşi şair Muzaffer Sarıgül eserlerini İzmirli sanatseverlerin beğenisine sundu. İki sanatçı kardeşin birlikte açtığı sergi ziyaretçilerin beğenisini topladı.

SERGİ FİKRİ HARADAN ÇIKTI

Ressam Mithat Sarıgül, konseptini bir gezi sırasında ziyaret ettiği harada gördüğü atların özgürlüklerine olan düşkünlüklerinden yola çıkarak hazırladıklarını belirterek, “Emekli olduktan sonra resme olan ilgim giderek arttı. Bugüne kadar üç karma sergiye katıldım ama bu sergi benim ilk kişisel sergim. Sergide 21 resmim bulunuyor. Resimlerimde atları tercih etmemin en büyük sebebi, onların özgürlüğe olan bağlılıkları. Ben atların özgürlüğü temsil ettiklerine inanıyorum. Bu nedenle resimlerime onları yani özgürlüğü yansıttım. Ayrıca İzmir’e gelmekten ve burada resimlerimi sergilemekten dolayı da çok mutluyum. Konak Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ederim” dedi.

RESİM VE ŞİİR BİRARADA

Sergide kardeşi Mithat Sarıgül’ün tablolarını şiiriyle tamamlayan şair Muzaffer Sarıgül ise, sergideki şiirlerin resimlerle örtüştüğünü belirterek, “Şiirlerimde toplumsal gerçekliği ele alıyorum. Birlikte sergi yapma fikri benden çıktı. Ağabeyime sergi teklifi ile gittiğimde çok memnun oldu. Eserlerimizi birleştirmek ve sergilememiz üç buçuk ayımızı aldı. Sonuç bizleri de çok mutlu etti. Bize bu imkânı veren başta Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş olmak üzere tüm ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.