Dolar 32,4475
%0.11
Euro 34,4988
%0.01
Altın 2.467,910
%-0.61
Bist-100 9.554,00
%-1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Sanayici eşleri öğrenciler için sahnede

Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Kadınlar Birliği, düzenledikleri etkinliklerle ihtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere kaynak yaratmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 26.05.2016 - 09:48

Öğrenci burslarına katkıda bulunmak amacıyla Nisan sonunda Kerem Görsev Quartet’i İzmirli sanatseverlerle buluşturan EBSO Vakfı Kadınlar Birliği, bu kez tiyatro oyununda kendileri sahneye çıktı. EBSOV Kadınlar Birliği Tiyatro Topluluğu’nun rol aldığı, Cihangir Turantaş’ın uyarlayıp yönettiği, yazar Barbara Schottenfeld'in ''Psikodrama'' adlı oyunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde sahnelendi. Salonu dolduran sanatseverlerin yaptığı bağışlar, EBSO Vakfı’nın burslar hesabına aktarıldı.

Sorunlarına çözüm arayan kadınlar ve tezini yazmak için orada bulunan fakat kendisi de aynı sorunları yaşayan psikoloji öğrencisinin öyküsünü anlatan Psikodrama; bazen güldüren, bazen düşündüren ve bazen de hüzünlendiren sahneleriyle izleyenlere büyük keyif yaşatırken, oyuncular da sergiledikleri performansla izleyicilerden tam not aldı.

Temelde yatan ana sorunun kadın-erkek çatışmasından öte “insan” olgusu üzerinde yoğunlaşması gerekliliğini vurgulayan, olayları son derece yalın bir tavırla anlatan müzikal komedide rol alan İhsan Özduran, İpek Özçelik, Melike Binoğlu, Serap Koca, Gamze Gürel, İncila Kabadayı, Sevgi Müftüoğlu, Gülsün Kabadayı, Özlem Elmas, Dilek Şınlak, Nalan Yılmaz ve Benal Özbek, kelimelerle çizdikleri karakterlerde başarılı bir performans ortaya koydu.

Buluştukları terapi salonunda hem iç seslerini dinleyen hem de terapiye katılanların seslerine kulak veren kadınların değişmek için gösterdikleri gayreti işleyen oyunda, kendi aralarında cesaretlenmeleri için oyunlar oynayıp evlerinde de aynı şeyi uygulamaya çalışmaları anlatıldı. Terapi salonunda kendi aralarında yaptıkları oyunlardan cesaret alarak eşlerinin karşısına çıkıp korkmadan, yılmadan, istediklerini içlerinden geldiği gibi söylemelerinin sonucunda hayatlarındaki değişim ortaya konuldu.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Ayakta alkışlanan oyunun ardından yönetmen Cihangir Turantaş’a teşekkür plaketi veren EBSO Vakfı Başkan Yardımcısı Cengiz Kocagil, EBSO Vakfı Kadınlar Birliği’nin tiyatro başarısından onur duyduğunu söyledi. Kocagil, “EBSO Vakfı Kadınlar Birliği öğrencilere katkı sağlamak adına gerçekten çok büyük özveriyle güçlü bir çalışma ortaya koyuyor. Gece, gündüz demeden gösterdikleri çaba her türlü takdirin üzerindedir. Kendilerine bu amaçla verilen destekler katlanarak devam etmeli” dedi.

EBSO Vakfı Kadınlar Birliği Başkanı İhsan Özduran da, kuruluştan bu yana geçen 17 yılda öğrenci burslarına katkı amacıyla düzenledikleri etkinliklere işaret etti. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin kazanımlarıyla elde ettikleri haklar ve sahip oldukları tüm değerleri korumak adına yüreklerin ve zihinlerin sanatın ışığıyla aydınlanmasını dileyen Özduran, “Oyunumuzla kadın olmak üzerinde durduk. Tüm yaralı yanlarımız ile yüreğimizden gelen yaşanmışlıklarımızı paylaştık. Sanatın anlatım gücü ile toplumun temelini oluşturan aile birliğinin önemine, kadın-erkek eşitsizliğine ve kadına karşı şiddete değindik” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.