Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sancak'tan İngiliz gazeteciye İzmir daveti

Sancak'tan İngiliz gazeteciye İzmir daveti

FOLKART Başkanı Mesut Sancak, yazısıyla Türkiye'ye destek veren İngiliz Gazeteci, Independent yazarı Simon Calder ile görüşerek, İzmir'e davet etti. Mesut Sancak'tan İngiliz gazeteciye

  • Ege Postası
  • 04.01.2017 - 11:15

Bir iş toplantısı için Londra'ya giden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “Reina saldırısına en güzel cevap, Türkiye'de tatil" başlıklı yazısı ile Türkiye'ye destek veren Independent Gazetesi Yazarı Simon Calder ile buluştu. Sancak, İngiliz gazeteci yazara teşekkür etti ve İzmir'e davet etti. Ünlü İngiliz seyahat yazarı, İzmir'i mutlaka ziyaret edeceğini vurguladı. 

The Ritz London'da gerçekleşen buluşmada, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, terörü lanetlerken, bu ve benzeri yazıların, iş dünyası için moral oluşturduğunu, Türkiye'de gündelik hayatın terör karşısında asla yenilmeyeceğini belirtti. Ünlü gazeteci Calder, buluşmadan memnuniyetini dile getirdi. Independent yazarı Simon Calder, birkaç gün önce kaleme aldığı yazısında, yılbaşı gecesi gerçekleşen Reina saldırısına en güzel cevabın, Türkiye'ye tatile gitmek olduğunu belirtmişti. İngiltere'de yayınlanan İndependent gazetesi yazarlarından ünlü gazeteci ve seyahat yazarı Simon Calder, gündem yaratan yazısında “Türkiye'de tatil rezervasyonları yaparak teröristlere karşı çıkabilirizö başlığını atmış, “Bu saldırılara verilecek en güzel yanıt, normal yaşantınızı değiştirmemektir" ifadelerini kullanmıştı. Sancak, iş dünyasının aktif bireyleri olarak İngiliz gazeteci Simon Calder'in kaleme aldığı bu yazının örnek teşkil etmesini, Batı medyasında benzeri yazıların çoğalmasını dilediklerini dile getirdi. Folkart Başkanı Mesut Sancak şöyle konuştu:

“Yazınızla öne çıkan bu dayanışma moral desteğiniz, bizim için, iş dünyamız açısından çok anlamlıydı. Bizler bu objektif örneklerin çoğalmasını diliyoruz. Yazınızda belirttiğiniz gibi, bizler de insanlık düşmanı tüm terör saldırılarına verilecek en güzel yanıtın, bir yanda acımızı yaşayıp, başımız dik yasımızı tutarken; diğer yanda terörün amacına ulaşmaması için, normal yaşantılarımızı sürdürmek olduğuna inanıyoruz." İngiliz Seyahat Yazarı Simon Calder ise doğal olarak Türkiye'de tatili düşünen pek çok kişinin İstanbul Boğazı'nın dibinde meydana gelen katliamı görünce şok olduğunu belirtti. Simon, katliamların yarattığı bu sarsıntıyı yorumlarken, hayatını kaybeden her insanın, ayrı bir trajedi olduğunu söyledi. Calder, turizm beldelerinin hedef olması ihtimalini, yazısında da gözden geçirdiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: 

“Ancak her yıl İstanbul'u ve Türkiye'nin sahil beldelerini ziyaret eden milyonlarca kişiyi düşündüğünüzde, herhangi bir tehlikeyle karşılaşma şansınız, hâlâ son derece düşük. Örneğin ben, güzel Türkiye'ye geri dönmek için sabırsızlanıyorum. Çünkü rastgele hedef seçen bu şiddete verilebilecek en güzel cevap, aslında davranışlarınızı ve seçimlerinizi değiştirmeden ne derece etkisiz olduğunu göstermektir." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.