Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandık gönüllülerine eğitim

Sandık gönüllülerine eğitim

16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda, Oy ve Ötesi Derneği'nin görev almama kararı üzerine, sandık güvenliğini sağlama sloganıyla İzmir'de bir grup gönüllü tarafından oluşturulan 'İzmir'in Sandıkları Platformu' eğitim toplantısında bir araya geldi. Sandık gönüllülerine eğitim

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 11:02

Oy ve Ötesi Derneği'nin 16 Nisan'da yapılacak Anayasa değişikliği referandumunda görev almama kararı üzerine, sandık güvenliğini sağlama sloganıyla İzmir'de bir grup gönüllü tarafından oluşturulan 'İzmir'in Sandıkları Platformu', eğitim toplantısında bir araya geldi. Kültürpark'taki İzmir Sanat'ta düzenlenen toplantıya gönüller katıldı. Referanduma kadar 10 bin müşahide ulaşmayı hedeflediklerini, ancak çalışmalara kısa süre önce başladıkları için bu sayıya ulaşamadıklarını dile getiren gönüllülerden Erol Adil Aksel ile Burak Yılmaz sunum yaptı. Burak Yılmaz şunları söyledi: 

"Şubat'ın son haftası böyle bir oluşuma başlama kararı verdik. Referanduma 10 gün kala elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Şu anda sayımız gereği merkez ilçelerde en azından her binaya 1 kişinin yerleştirilmesini istiyoruz. Oy ve Ötesi kendi kararı gereği sandık başında organizasyon yapmama kararı aldı, bunun üzerine bir grup arkadaşımızla bir araya geldik" dedi. 

'TARAFSIZLIK, BAĞIMSIZLIK VE YERELLİK'
Üç ilke benimsediklerini söyleyen Erol Adil Aksel de, "Yola çıkarken tarafsızlık, bağımsızlık ve yerelliği ilke edindik. Her ne kadar sandıkların başında siyasi partilerden görevliler olsa da bir güvensizlik söz konusu. Bizler, ilkelerimiz doğrultusunda çalışmayı düşünüyoruz. Amacımız herhangi bir propaganda yapmak değil. Kimin ne oy verdiği değil, verilen oyların güvenliği bizim için önemli" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.