Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandıkta dejavu; O ilçede yine inceleme

Sandıkta dejavu; O ilçede yine inceleme

CHP'nin İzmir Tire'de yaptığı delege seçimlerine çok sayıda yazılı ve sözlü itiraz gelince İl Yönetimi komisyon kurarak denetleme kararı aldı. Yönetim Kurulu komisyona İl Başkan Yardımcıları Şirin Akgül, İsmail Yüzer ve Aytül Tokgözlü'yü atadı. İl Yöneticileir bugün Tireye giderek iddiaları yerinde izleyecek. Öte yandan bu iddialar Şen Oyar'ın 2015'teki iddialarını akıllara getirdi. O ilçede yine inceleme

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 11:00

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - CHP Tire İlçe Örgütü'nün yaptığı delege seçimlerine ilk haftasından itiraz ve şikayetler gelince seçim iptal edilerek yeniden yapıldı. Buna rağmen yeni yapılan seçimde de sandık kurulmadığı, delegelerin masa başında yazıldığı iddiaları gündeme geldi. Son olarak Çukurca Mahallesi'nde hiç bir üyenin oy kullanmadığı sandıktan bir delege çıktığı belgelenince İl Yönetim Kurulu komisyon kurma kararı aldı. İddiaları yerinde incelemek amacıyla kurulan komisyonda İl Başkan Yardımcıları Şirin Akgül, İsmail Yüzer ve Aytül Tokgözlü görev yapacak.

İLK GÜNDEN ŞİKAYET GELDİ

Tire'de delege seçimlerinin ilk günü yapılan oylamalarda sandık kurulmadığı ve tarihlerin ilan edilmediği gerekçeleriyle şikayetler gelmiş ve İl Yönetim Kurulu toplanarak ilçeye komisyon atamıştı. O komisyonda ise İl Başkan Yardımcıları Hatice Tatlı, Okan Karlıdağ, ve Çetin Özdemir giderek yerinde inceleme yapmış ve yapılan seçimleri iptal ederek yenilenmesini istemişti.

PERŞEMBE'YE YETİŞECEK

Yeni kurulan komisyon ile yapılacak ziyarette karar defterini inceleyerek ve iddiaları gözlemleyecek olan il yöneticileri hazırladıkları raporu perşembe günü yapılacak olağan İl Yönetim Kurulu Toplantısı'na yetiştirecek.

İKİ YIL ÖNCEYİ HATIRLATTI

Öte yandan Tire'de yapılan itiraz 2 yıl önce Hakan Şenoyar'ın gündeme getirdiği iddiaları anımsattı. Tire'de 2 yıl önce yapılan mahalle delege seçimlerinde sandık kurulmadan delege seçildiğini iddia eden şimdiki İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, o dönemde İlçe Başkanı olan Şenol Sardoğan hakkında iddiaları öne sürmüştü. Özellikle mahalle olan köylerde hazirun listelerine, üyelerin imzalarının seçim yapılmadan attırıldığı, delegelerin de ilçe başkanı Şenol Sardoğan ve ekibi tarafından belirlendiği iddialarını gündeme taşımıştı. İlçe başkanlığının, hazirun cetvelinin il başkanlığı tarafından kontrol edilmesi ihtimaline karşı, Genel Merkez’den gelen iki hazirun listesinde bir nüshanın imza bölümünün boş bırakıldığı da iddia edilmişti.

O ilçede sandık komedisi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.