Dolar 32,3276
%0.24
Euro 35,0866
%-0.1
Altın 2.298,730
%0.93
Bist-100 8,98
%1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Sarıkamış şehitleri için yürüdüler

Enver Paşa komutasında 102 yıl önce düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında Allah'u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik'i anmak için Torbalı'da Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 08.01.2017 - 14:40

Gençlik ve Spor Bakanlığınca organize edilen ve 81 ilde aynı anda başlayan yürüyüşe İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Gençlik Merkezi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Torbalı ilçesi Sadık Bulvarında saat 10.00 da Mehter Marşları ve Dev Türk Bayraklarıyla başlayan yürüyüş Şehit Anıtı önünde son buldu.

Şehit Anıtının önünde anma programı ise Allah'u Ekber Dağlarında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik ve tüm şehitlerimiz anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Şehitlerimiz ve birlik bütünlüğümüz için dualar edildi. Daha sonra konuşmalara geçildi.

Törende konuşma yapan İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, "Sarıkamış bir destandır. Mehmetçiğimizin itaat ettiğinin en belirgin örneği Sarıkamıştır. Mehmetçiğimiz Sarıkamış’ta düşmana değil, soğuğa ve komutanlarının emirlerine itaat ettiği için bu elim olayı yaşadık. Ülkemiz şehitlerini ve bu vefakar gençleri hiçbir zaman unutmayacak. İstiklal Savaşını, Çanakkale Şehitlerini ve 15 Temmuz Şehitlerini unutmayacağız.  Bugün burada yapılan organizasyon bunun en güzel itaat örneğidir. Organizasyonda bizlere yardımlarını esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, emniyet mensuplarımıza ve katılan vefakar arkadaşlarımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de bu organizasyonun Torbalı’da gerçekleşmesi konusunda destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu'ya teşekkür etti. Görmez, "Torbalı bugün çok anlamlı bir gün yaşadı. Komutanın emrine uyarak şehit olan 90 bin Mehmetçiğimizi anmanın gururunu burada yaşıyoruz. Sarıkamış bitmedi, Çanakkale bitmedi, vatan uğruna ölenler olduğu müddetçe biz bu vatanda ebedi yaşayacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.” dedi. 

Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da toruykazıroa “Sarıkamış'ı unutmadık. Orada şehit olan ecdadımızı, bütün şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Mücadelemiz devam ediyor. Bizimle açık, doğrudan ve dolaylı savaşan bir sürü güç var bunu görüyoruz, yaşıyoruz. Bu tarih boyunca böyle oldu hala da böyle. Fakat biz şunu biliyoruz ki bu topraklar bizim vatanımız ve yeryüzündeki bütün ülkelere bakın üzerinde yaşadığı toprağı bizim kadar hak eden başka bir millet yoktur. Şehitlerimiz sayesinde biz bu topraklarda yaşıyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde mücadelemize devam edeceğiz. Organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından törenin yapıldığı Şehit Anıtına, tüm şehitlerimiz anısına karanfil bırakıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.