Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Savaşta bacağını, Çeşme'de umudunu yitirdi

Savaşta bacağını, Çeşme'de umudunu yitirdi

Suriye'deki iç savaşta, yaşamını sürdürdüğü Deyrezzor kenti yakınında patlayan bomba nedeniyle bir bacağını kaybeden 22 yaşındaki Ömer Abdullah, yeni bir hayat kurmak için aralarında çocuklarında bulunduğu 41 vatandaş ile çıktığı umut yolculuğunda yakalandı. Savaşta bacağını, Çeşme'de umudunu yitirdi

  • Ege Postası
  • 07.06.2017 - 11:28

İzmir'in Çeşme İlçesi'nden, yasa dışı yollardan lastik botla Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan 21'i çocuk 42 Suriyeli kaçak, Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Kaçaklar arasındaki Ömer  Abdullah'ın, ülkesi Suriye'deki iç savaşta 2012 yılında sağ bacağını kaybettiği, yeni bir hayat için çıktığı umut yolculuğunda ise yakalandığı ortaya çıktı.

Suriye'deki iç savaşta, yaşamını sürdürdüğü Deyrezzor kenti yakınında patlayan bomba nedeniyle bir bacağını kaybeden 22 yaşındaki Ömer Abdullah, yeni bir hayat kurmak için aralarında çocuklarında bulunduğu 41 vatandaş ile çıktığı umut yolculuğunda yakalandı. Çeşme Körfezi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekipleri, 02.30 sıralarında, Kara Ada yakınlarında bir lastik bot olduğunu farketti. Bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri, botu durdurdu. Bottaki, aralarında Ömer Abdullah'ın da bulunduğu 21'i çocuk 42 Suriyeli Çeşme İskelesi'ne getirildi. Burada, Uluslararası Göç Örgütü temsilcileri tarafından kaçaklara battaniye, yiyecek ve içecek dağıtılarak insani ihtiyaçları karşılandı.

MARKET ARABALARINA BİNİP OYNADILAR
İç savaş nedeniyle vatanlarından uzakta yaşamak zorunda kalan Suriyeliler'in arasındaki çocukların bir bölümü Uluslararası Göç Örgütü temsilcilerinin malzeme dağıtırken kullandıkları market arabalarına binerek oyun oynarken, bir bölümü de banklarda uyumaya çalıştı. Kaçakların, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri öğrenildi.

KARABAĞLAR'DA 33 KAÇAK

Öte yandan İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak için hazırlık yapan 33 Suriyeli yakalandı. Kaçışını organize ettikleri öne sürülen 2'si Suriye uyruklu 4 kişi ise tutuklandı. 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Haziran'da Yeşillik Caddesi'nde park halindeki iki minibüste kaçakların bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Minibüslere yapılan baskında 33 Suriyeli yakalanırken, 11 can yeleği ele geçirildi. Suriyelileri yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine kaçırmaya çalıştıkları iddia edilen Suriye uyruklu M.B. (20), A.E. (29) ile Türk vatandaşları R.Ç. (25) ve B.A. (25) gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

BİR HAFTADA 429 GÖÇMEN

Bu arada İzmir'de, jandarmanın geçen hafta yaptığı operasyonlarda Yunanistan'a yasadışı yollardan geçmek isteyen çoğunluğu Suriye uyruklu toplam 429 göçmen yakalandı. Operasyonlarda gözaltına alınan 6 organizatörden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1- 6 Haziran tarihleri arasında Çeşme, Karaburun, Seferihisar ve Menderes İlçelerinde göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlediği operasyonlarda 429 göçmen yakalandı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye üzerinden yasadışı yollarla Yunanistan'a geçmek isteyen 365 Suriye, 22 Afganistan, 28 Eritre, 9 Kongo, 2 Türk, 1'er İran, Somali ve Kamerun uyruklu göçmenin yakalandığı operasyonlarda 2 kamyonet, 2 minibüs, 1 tekne, 3 şişme bot ve 3 tekne motoru da ele geçirildi. Operasyon sırasında gözaltına alınan 6 organizatörden, 2'si tutuklanırken, 4 şüpheli ise serbest bırakıldı. Göçmenleri araçlarda bırakıp kaçan 6 organizatörün ise aranmasına devam edildiği belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenler, Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.