Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Say: Bütün dünya şok yaşıyor

Say: Bütün dünya şok yaşıyor

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, yakın arkadaşı olduğunu belirttiği KHK ile Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosundan çıkarılan aynı zamanda Aziz Kocaoğlu'nun da sanat danışmanı olan orkestra şefi İbrahim Yazıcı için sosyal medya hesaplarından bir yazı paylaştı. Ünlü piyanist Say, ihraç edilen Yazıcı için yazdı:

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 09:29

“Bütün dünya şok yaşıyor” diyen Say, “İbrahim Yazıcı, büyük bir değer ülkemiz için, yurtdışında da en çok tanınan şeflerimizden biri” dedi. Müzik camiasına dayanışma çağrısında bununan ünlü piyanist yazısında özetle şu ifadelere yer verdi: “Beraber yurtiçi ve yurtdışında 200 - 300 konser verdik. 35 yıllık dostum. Çok barışçı, mülayim, kimseye zarar vermemiş bir insandır, sosyal medyada yazdığı çizdiği yazıları olmuştur ama bunlar sert - sivri yazılar hiçbir zaman olmadı. Çok nadiren eleştirdiği konular olurdu, daha çok sanat ile ilgili ama. Hatta birçok kere beni de uyarmışlığı vardır, daha yumuşak yazmam konusunda. Bütün dünya şok yaşıyor.

İhraç edilen ünlü orkestra şefi konuştu

ÇAĞRIMDIR; BİRBİRİMİZE TUTUNALIM

Dün gece (7 Şubat) bu haber yüzünden neredeyse hiç uyuyamadım. Neden diye sorup durdum. İbrahim en çok benimle anılıyor, 8 eserimin ilk seslendirilişini yaptı, Nazım oratoryosu ile özdeşleşti. Bu mu acaba sebe? Bilmiyorum. Buradan tüm müzik camiasına sesleniyorum, birbirimize yardımcı olalım. Dayanışma içinde olalım. Dün Fazıl, bugün İbo, yarın sen... İlk kez birbirimize tutunalım. Kurumlar. Orkestralar. Korolar. Devlet sanatçıları... Tüm sanatçılara çağrımdır.” (Hürriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.