Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar açıklarında tekne battı

Seferihisar açıklarında tekne battı

Sığacık ve Sisam Adası arasında bir teknenin battığı ihbarı üzerine harekete geçen sahil güvenlik ekipleri 8 kişiyi kurtardı Önce yangın çıktı, ardından batmaya başladı

  • Ege Postası
  • 15.07.2017 - 09:27

Seferihisar ilçesi Sığacık ve Sisam Adası arasında bir ahşap teknenin yanıp su aldığı ihbarı üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 8 kişiyi kurtardı. 

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yola çıkarak İstanbul'a gittiği öğrenilen 16 metrelik "Aque marine" adlı yatta, dün akşam, Sığacık ve Sisam Adası arasında seyrederken belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Su almaya başlayan yattan yardım çağrısı gelince, Seferihisar ve Kuşadası Sahil Güvenlik ekipleri iki bot ve bir helikopterle bölgeye hareket etti. Yan yatan yattaki 5'i çocuk 8 Türk vatandaşı, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Yangın söndürme tüpleriyle müdahale edilen alevler, söndürüldü.

Sığacık Marina'da karaya ayak basan 8 kişiye, sağlık ekipleri ayakta müdahalede bulundu. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen 8 kişi, ölümle burun buruna gelmenin şokunu bir süre atlatamadı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, yatın yarı batık durumda olduğu, kurtarma çalışmalarının sürdüğü, ancak bölgedeki olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediği bilgisini vererek, 8 kişiyi karaya ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.