Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar 'yetti gari' dedi

Seferihisar 'yetti gari' dedi

Seferihisar Belediyesi’nin daveti üzerine binlerce kişi Sığacık’ta buluştu. Dilek balonları uçuruldu, Yetti Gari mesajları verildi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, benim dileğim diyerek; “Bu kış çok uzun sürdü, yetti gari, bahar gelsin. Bahar var ya umudun da ta kendisidir” dedi. Seferihisar 'yetti gari' dedi

  • Ege Postası
  • 20.03.2017 - 09:39

19 Mart Pazar günü Seferihisar Sığacık’ta düzenlenen etkinlikte Yetti Gari” demek için hayırlı bir dileği olanlar bir araya geldi. CHP İzmir Milletvekilleri Zeynep Altıok, Musa Çam, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ve ünlü araştırmacı-gazeteci-televizyoncu-yazar Uğur Dündar programa katılan isimler arasında yer aldı.

AY YILDIZLI KINALAR YAKILDI

Seferihisar Belediye Bandosu’nun konseriyle başlayan etkinliğin sunuculuğunu Mehmet Necati Şentürk yaptı. Programda kına gecesi merasimi yapılırken, isteyen tüm katılımcılara ay yıldız desenli kınalar yakıldı. 400 sanatçının atölye çalışması gerçekleştirdiği etkinlikte, resim-heykel, seramik atölyeleri tüm gün büyük ilgi gördü. Çocuklara yüz boyaması yapıldı ve Belediye bünyesinde çalışmalarını sürdüren Can Yücel Tohum Merkezi tarafından lavanta fideleri dağıtıldı. Temponun hiç düşmediği günde, katılımcılar gün boyu şarkılar ve danslar eşliğinde etkinliğe ayrı bir renk kattı.

BİZİM KUDRETLİ BİR YÖNETİCİYE, TEK ADAMA İHTİYACIMIZ YOK

Programda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları söyledi: Bugün burada olan herkes gibi benim de bir dileğim var, onu söyleyip sözü bırakacağım. Bu cennet topraklarda birbirimize küs olmayalım. Bu memleketin bize bahşettiği zenginliklere sahip çıkalım ve onlarla uyumlu yaşayalım. Bu bereketli toprakların nimetlerini adil ve eşit paylaşalım ki, işsizlik, yoksulluk son bulsun. Çok zor değil, hepimiz birbirimizi sevip, güvenebiliriz. Unutmayalım ki, hepimiz eşit derecede bu vatanın sahibiyiz ve Atalarımızın canlarını vererek bize bıraktığı bu şahane memlekette barış ve huzur içerisinde yaşayabiliriz. Elbirliği yaparsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bizim kudretli bir yöneticiye, tek adama ihtiyacımız yok. Dayanışma ve ortak akılla, demokrasi ve Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkarsak, ne eğitim, adalet, özgürlük sorunumuz kalır ne de dışarıda itibarımız iki paralık olur. Bu kış çok uzun sürdü, yetti gari bahar gelsin. Bahar var ya umudun ta kendisidir. Gelmeyen bahar gördünüz mü' Düşmeyen cemre diye bir şey duydunuz m? İlla ki gelecek. Güzel ve hayırlı bir gelecek diliyorum. Bunu hep birlikte başaracağız”

Etkinlik, dilek ağacına çaputların bağlanması ve Yetti Gari yazan balonların gökyüzüne bırakılmasıyla devam etti. Programın sonunda ünlü sanatçı İlkay Akkaya , Devrim Zeyrek ve gitarist Oğuz’la birlikte sahne alırken, günün finali Hüseyin Çebi Orkestrası’nın konseriyle yapıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.