Dolar 32,5381
%-0.03
Euro 34,8148
%-0.15
Altın 2.425,090
%-0.21
Bist-100 9.726,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehir plancılarından Göztepe Stadı için flaş açıklama

Şehir plancılarından Göztepe Stadı için flaş açıklama

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, yaptıkları açıklamada Gürsel Aksel Tesisleri'nin bulunduğu araziye inşa edilecek Göztepe Stadı ile ilgili imar planına yaptıkları itiraz üzerine kamuoyunda kendilerine yönelik linç kampanyası başlatıldığını iddia etti. Oda ayrıca Göztepe ile toplantıyı iptal etti Şehir Plancıları Odası'ndan Göztepe Stadı açıklaması

  • Ege Postası
  • 29.03.2017 - 17:13

İtirazlarındaki tüm maddelerle ilgili yönetmeliklerin İmar Kanunu'nun öngördüğü kurallar olduğunu öne sürülen açıklama: 

"Bizler Göztepe Stadı yeni projesine ilişkin bugüne kadar yapmış olduğumuz açıklamalarda her zaman yapıcı olmaya çalıştık. Bu kapsamda onaylanan imar planına yaptığımız itirazların yanında, olaya ilişkin genel birkaç temel konu üzerinde itirazlarımız öne çıkmaktadır. Göztepe Stadı'nın olduğu bölgede bu büyüklükte bir yapının değil, daha mütevazı, çevreyle uyumlu ve tüm Göztepe halkını kucaklayan bir düzenleme yapılması uygun olacaktır. Benzer değerlendirmelerimizi Karşıyaka Stadı projesi içinde belirtmiştik. Şu anda Karşıyaka'daki stat için yapılan inşaat faaliyetlerinde de sorunların yaşandığını görüyoruz." 

Açıklamanın devamında şu görüşler savunuldu: 
"İmar planında belirttiğimiz hususlar ile genel itiraz ve önerilerimiz bilimsel yönetmeliklere ve mevzuata uygun şekilde yapılabilinecekken, kulüp yöneticileri ve bazı siyasi tarafların bu konuda ısrarcı, baskıcı ve yönlendirici olmasını anlamakta zorlanıyoruz. Bölgede yaşayan insanların günlük spor alanı olarak da kullandığı Göztepe ve Karşıyaka stat arazilerine ilişkin yıllardır devam eden tartışmalarda, 1 yıl öncesine kadar yerel yönetimlerden sorumlu belediye başkanlarının da ulaşım ve trafik yoğunluğu ile kent silüeti açısından mevcut alanlarda yüksek kapasiteli statların uygun olmadığı ve bu nedenle yeni yerler arandığı basında çokça ifade edilmiştir. Yönetim kurulu başkanımız başta olmak üzere, odamıza sosyal medyadan tehdit içerikli mesajlar gelmektedir. Çeşitli kanallardan odamız aranarak, dün gündüz saatlerinden başlayan bir linç operasyonu üyelerimize karşı sürdürülmüştür. Kurumsal sosyal medya hesaplarımıza, başkanımızın kişisel hesaplarına tacizler yapılmakta ve şube hizmet binamız hedef gösterilmektedir. Burada kişi ve grupların açıkça yönlendirildiğini düşünmekteyiz ve avukatımız ile görüşmekteyiz. Herkesi yaratılmak istenen bu linç operasyonuna karşı sağduyulu davranmaya davet ediyor, linç kampanyasını kınıyoruz."
 

Şehir Plancıları Odası Göztepe ile toplantıyı iptal etti

Göztepe’nin Gürsel Aksel Tesisleri’ne yapmayı planladığı yeni stadyumunun imar planına itiraz eden Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bu akşam sarı-kırmızılılarla gerçekleştireceği toplantıyı iptal etti. 

Göztepe Kulübü yaptığı açıklamada odadan randevu talep ettiklerini, ancak görüşme isteklerinin karşılıksız kaldığını açıkladı. Göztepe, resmi internet sitesinden yayınladığı mesajda, “Randevuda göstermek üzere hazırladığımız Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi sunumumuzu tüm kamuoyu ile paylaşma gereği görmekteyiz. Kamu yararı gözetilerek planlanan tesisimizde, 365 gün yaşayacak olan, içerisinde 2 katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, fitness merkezi, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri yer alacak. İzmir’e değer katacak stadyum projemizin tanıtım ve bilgilendirme sunumu basın mensuplarına ardından resmi sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile tüm kamuoyuna tanıtılacaktır. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi İzmirimize çok yakışacaktır” ifadelerine yer verdi. 

Odanın itiraz sonrası gelen sert tepkiler üzerine randevu vermekten vazgeçtiği ve Göztepe ile görüşmediği öğrenildi. 

'GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GÖRÜŞMEYİ ERTELEDİK'

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, Göztepe Kulubü ile bugün yapılacak toplantının güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini açıkladı. Açıklamada, “Bizler mimari projeye ve ihale itiraz etmedik, yetki alanımız gereği imar planına itiraz ettik. Bu itirazımızdan dolayı yönetim kurulu üyelerimizin şahsi sosyal medya hesaplarına, odamızın hesaplarına yapılan tehditler dolayısıyla güvenlik gerekçesiyle görüşmeyi ileri bir tarihe erteledik. Sağlıklı bir ortamın ortadan kalkmasıyla randevumuzu gerçekleştirmedik. Göztepe Kulübü ile ileri bir tarihte sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturulduğu zaman görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.  

Göztepe Stadı'na imar planı itirazı şoku Göztepe camiasından büyük tepki İzmir Alsancak'a da imar itirazı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.